resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 1009
    mutasyona uğramış. ben demiyorum milliyet gazetesi spor servisi diyor.

    --- alıntı ---

    emre belözoğlu'nun sık sık sakatlanmasının 16 yıllık sırrı ortaya çıktı

    yıldız futbolcuya alt yapıdan galatasaray a takımına erken çıkması için yaşının kaldıramayacağı kadar halter yüklemesi yapıldı. aşırı yükleme yüzünden de bacak kas-iskelet sistemi bozuldu

    akşam gazetesi'nden doğan çil'in haberine göre; cep herkülü naim süleymanoğlu ile emre belözoğlu'nun vücut yapısı birbirine çok benzer. fenerbahçeli futbolcunun özellikle üst baldırları, bir halterciyi andırır. emre'nin sık sık sakatlanmasının sebebi de işte bu halterci görünümünün altında yatıyor. emre, 94-95 sezonunda zeytinburnundan galatasaray alt yapısına transfer oldu ve iki yıl içinde a takıma yükseldi.

    15-16 yaşlarındayken emre'ye iki alternatif sunuldu:

    1 - galatasaray'ın gelecekteki 10 numarası olacaksın. ancak takımda hagi var ve a takımda düzenli oynamak için en az 10 yıl beklemen gerekecek.

    2 - orta saha oyuncusu olursun ve bir yıl içinde a takım forması giymeye başlarsın.

    emre, bir an önce a takımda oynayabilmek için forvet arkası yani 10 numara yerine orta sahayı tercih etti. a takıma yükselmesini hızlandırmak için de 15-16 yaşındaki bir futbolcunun kaldıramayacağı kadar aşırı yükleme yapıldı. özellikle halter çalışmaları yüzünden emre'nin baldırları mutasyona uğradı. futbolcu bacağı, halterci bacağına dönüştü ve futbola uygun olmayan bu kısa kas-iskelet yapısı da 16 yıldır emre'nin sık sık sakatlanmasına yol açtı.

    --- alıntı ---

    özetle diyor ki yaratıcı haberimizde, emreye galatasaray alt yapısındayken aşırı halter yüklemesi yapıldı ve tosunumun bacakları mutasyona uğradı. o yüzden de şimdi sık sık sakatlanıyor. vay ki vay.
App Store'dan indirin Google Play'den alın