• 35
    hakkı yenen takım.

    mütevazi kadrosuna rağmen; çoklu ofans, toplu defansı layığıyla yapan ukrayna takımı. hem bizle sami yen'de oynadığı maçta hem de benficayla oynadıkları maçta bunu çok güzel yaptı. oyunu geniş alana yaymaya çalışan takımın üzerine gitmekten çekinmiyor. bir kişiye yeri geldiğinde üç kişi basabiliyorlar. ileri geri iyi çalıştıkları için, yüksek kondisyona sahipler. çoğu kuzey takımlarında görüldüğü üzere yüksek kondisyonlarını sert oyunla birleştirdikleri zaman oynamaya çalışan takımları sindirebiliyorlar. 27 kasım galatasaray metalist kharkiv maçında kewell ve arda'yı etkisiz hale getirdiler. 60.dakika'dan sonra doğru düzgün atak yapamadık. 80lerde yediğimiz golle moralleri artmış, topu rakip alana bile atmakta zorlanmıştık.

    teknik direktörü, ikinci yarı ortalarında ve sonlarına doğru yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımı dinç kılıyor. benfica ile oynadıkları maçtada futbol ve sonuç aynı. benfica 2-3 tane karşı karşıya pozisyon kaçırmış, son dakikalarda kontra atakla gelen golle metalist'e yenilmişlerdi.

    avrupa arenasında, şu zamana kadar oynadıkları hiçbir maçta yenik duruma düşmediler. (bjk gibi dişinin kovuğunu doldurmaycak takımdan ziyade daha ciddi rakipler için söylediğim) bu onlar için en büyük handikap rakipleri içinde en büyük avantaj. geriye düştükleri bir maçta futbol anlayışlarında da risk alacaklardır. bunun gibi sert ve basan takımlar için erken bulunacak bir gol ya da önde bitirilen bir ilk yarı kesinlikle kilidi açan hamle olacaktır. işi ikinci yarıya bırakmak riski arttırır. örnekleri çok.

    sampdoria ile oynadıkları maçta galip gelmişler. bu takımı yarı finalde görürsem hiç şaşırmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın