resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 93
    --- alıntı ---

    galatasaray’da başkanlığın güçlü adaylarından ünal aysal, sarı kırmızılı kulüpteki yönetim modelinde büyük bir değişime imza atmaya hazırlanıyor. 14 mayıs’taki kongre öncesi, başta inan kıraç olmak üzere camianın önemli isimlerinin desteğini alan aysal, listesini şekillendirmeye başladı.

    görüşmelere başladı
    ünlü işadamı listesinde, havacılık alanında pegasus markası ile başarılı çalışmalar yapan ali sabancı’nın yanı sıra 2 önemli isme daha yer vermeye hazırlanıyor.

    g.saray’ın kulüp, sponsor ve şirketlerini ‘ceo’lara teslim etmek isteyen aysal’ın, ali sabancı’nın ardından teklif götürdüğü bu isimlerin ümit özdemir ve aka gündüz özdemir olduğu öğrenildi. aysal’ın bu amaçla tekfen holding ceo’su ümit özdemir ve koç holding dayanıklı tüketim grup başkanı aka gündüz özdemir ile görüştüğü belirtildi.

    öztürk anlaşmıştı
    bunun dışında futbolu da ceo’lar ile yönetmeyi planlayan aysal, son seçimde başkan adayı olarak adnan öztürk’ün sunduğu projeye onay verdi. öztürk’ün geçen yıl görüşüp anlaştığı m.united ve chelsea gibi dev kulüplerin ceo’luğunu yapan peter kenyon, g-14’ün kurucularından thomas kurth ile barcelona’da üst düzey görevlerde yer alan esteve calzada’dan oluşan ekibin futbola yön vermesi planlanıyor.

    gürsoy da listede
    g.saray kulübü’ne ve camia içinde yıllardır kulübe hakim olan isimlerle bir karışım yapacak olan ünal aysal, ali dürüst ve adnan öztürk ile kesin olarak anlaşarak yola çıktı. bunların yanı sıra, kulübü yakından tanıyan eski 2.başkan ergun gürsoy’un oğlu ali gürsoy’un da yönetimde yer alacağı, eski başkan faruk süren’in ise danışman olarak destek vereceği ifade edildi.

    seçimden dönüş yok
    galatasaray’da dün yine hareketli saatler yaşandı. beyoğlu 2. asliye hukuk mahkemesi, başkan adnan polat’ın aldığı olağanüstü genel kurul kararının, mali genel kurulda idari açıdan ibra edilmemenin sonucu olarak alınmış olması halinde seçimin askıya alınacağını duyurdu.

    polat aday olmayacak
    ancak önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen polat, “bilinmelidir ki mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor, seçime katılmamızı da engelleyen bir yasa yok” ifadesini kullanmıştı.

    dün görüştüğümüz sarı kırmızılı yöneticiler, mahkemenin aldığı bu karardan haberdar olduklarını ifade edip, “biz de bu haberi aldık. fakat biz seçim kararımızdan vazgeçmeyeceğiz. ne gerekiyorsa yapacağız. bu kadar baskı altında kulüp mü idare edilir? gereken ne ise yapıp, olağanüstü kongre yapacağız” dediler. öte yandan dün lig tv’ye konuşan başkan polat, “ben g.saray’daki misyonumu tamamladım. rüzgara karşı tek başıma savaşma gücüm kalmadı. bundan sonra da kimseye de yaranamam. çünkü çok üzüldüm çok kırıldım bundan dolayı da ben artık yokum” diyerek yeniden aday olmayacağını açıkladı.

    --- alıntı ---

    gsgazete
App Store'dan indirin Google Play'den alın