• 3
    manchester united'da hafif sakatlıkları bulunan wayne rooney, darren fletcher, rafael ve jonny evans'ın maça hazır olacağı, ancak rio ferdinand'ın durumunun belirsiz olduğu söyleniyor. chelsea'de ise alex'in dışında ciddi bir eksik bulunmuyor.

    maçla ilgili birkaç lüzumsuz detay vermek gerekirse;

    maç, chelsea'nin tarihindeki 100. şampiyonlar ligi karşılaşması. ayrıca frank lampard bu maçla birlikte chelsea tarihinde 500 resmi maça çıkmış olan 4. oyuncu olmuş olacak.

    chelsea'nin bu turnuvada kaleyi bulmayan toplamda 81 şutu var. diğer tüm çeyrek final takımlarından daha fazla.

    bu maç, şu an şampiyonlar ligi'ndeki en yüksek kurtarış yüzdesine sahip iki kaleciyi karşı karşıya getiriyor. edwin van der sar %93 ile birinci, petr cech %90 ile ikinci sırada yer alıyor.

    carlo ancelotti, chelsea ile manchester united'a karşı çıktığı 3 premier lig mücadelesinden de galibiyetle ayrılmış.

    manchester united'ın stamford bridge'de son 9 maçta da galibiyeti bulunmuyor. bunlardan altısını kaybederken, üçünden beraberlikle ayrılmış manchester united.

    chelsea stamford bridge'de oynadığı son 41 şampiyonlar ligi maçının yalnızca 2'sini kaybetmiş. buna karşılık manchester united son 21 deplasman mücadelesinde yalnızca 1 yenilgi almış.

    manchester united bu sezon şampiyonlar ligi'nde oynadığı 8 maçta yalnızca 9 gol atabildi. çeyrek finaldeki diğer tüm takımlardan daha az sayıda. buna karşılık yedikleri yalnızca 2 gol var ve bu da turnuvadaki diğer tüm takımlardan daha az demek.

    kaynaklar: optajoe, chelsea resmi sitesi, uefa.com ve google.
App Store'dan indirin Google Play'den alın