• 17
    alex fetişinden gına geldi ama dürüst olayım, artık "bir alex olmak" ifadesi o kadar kült bir tabir oldu ki, maradona da gelse, pele de gelse bir alex olamayacak...

    hatta gayet de eğlenceli bir tabir, boku çıksa da yerinde söylendiğinde komik geliyor. benim için sebebi farklı ama...

    burada alex denen kişi futbolcu alex de souza değil; "bir alex değil" demek, padişaha "mağrur olun hünkarım sizden büyük allah var!" demek gibi bir şey.

    mayamızda var çünkü, en muhteşem kişinin bile bir kusuru vardır, atatürk sıfırdan ülkeyi kurtarmıştır ama rakı içer, hakan şükür ülkenin en büyük futbolcusudur ama dincidir, bir kişi överiz "yeter, nazar değecek." denir, iltifat ederiz, "maşallah de!" denir vs. vs.

    o yüzden bu tabir bizim için artık bir durma noktasıdır. muhabbetin bittiği yerdir.

    alex, yarı mitolojik bir karakter, 1800'lerde ingiltere'de yaşamış... 8 bacaklı, 12 kolluymuş.. futbolu zaten kendisi icat etmiş. sezonda 1000 gol atar, 2000 asist yaparmış. her yaptığı doğruymuş. kazandığı kupalar milyonlarla ölçülürmüş... ilk futbol topunu da kendi icat etmiş zaten, güneşli bir bahar sabahı bulutların içerisinden gelmiş, elinde meşin bir yuvarlak ile... misyonunu tamamladıktan sonra ortalıktan kaybolmuş, idealar dünyasına geri dönmüş, ondan geriye sadece adı, anıları ve icat ettiği oyun kalmış...

    alex bizim tatmin olma aracımız, hiç bok atamayacağımız durumlarla karşılaştığımızda sarıldığımız silahımız, takdir etmekle yetinemeyiz çünkü, türküz biz, bir şekilde bok atmamız gerek, bir şekilde son vermemiz lazım birinin üstünlüğüne.

    messi mi? messi de kim... zamanında alex vardı...

    ronaldo mu? hah hah! tamam ama bir alex değil...

    izah etmek çok zor yani gerçekten, umarım tam olarak anlatabildim geyik olan şeyin ne olduğunu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın