resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2540
    aşağıda hagi'nin teknik direktörlük kariyerini bulacaksınız. bu bilgileri sözlüğün en çok bilgi girişi yapan yazarlarından, sevgili kardeşim harry kewell the wizard of oz derledi. çok teşekkür ediyorum kendisine.

    eylül 2001'de romanya milli futbol takımı'nın başına çok kritik bir dönemde geçti. laszlo bölöni'den koltuğu devraldı. toplam 4 maça çıktı. bu maçlar;

    5 eylül 2001 macaristan romanya maçı: 2002 dünya kupası eleme maçı, 2-0 romanya kazanıyor, ayrıca romanya'nın macaristan'a karşı tarihindeki ilk galibiyeti.

    6 ekim 2001 romanya gürcistan maçı: 2002 dünya kupası eleme maçı, 1-1 bitiyor ve bu sonuçla romanya gruplarda ikinci olarak dünya kupasına katılmak için slovenya ile play-off oynamaya hak kazanıyor.

    10 kasım 2001 slovenya romanya maçı: 2002 dünya kupası play-off ilk maçı, 2-1 slovenya kazanıyor.

    14 kasım 2001 romanya slovenya maçı: 2002 dünya kupası play-off ikinci maçı, 1-1 bitiyor ve bu sonuçlar ile romanya dünya kupasına katılamıyor, hagi'nin görevine son veriliyor.

    milli takımdaki hocalık kariyeri iki aydan biraz fazla sürüyor...

    sonra 2003-2004 sezonu öncesinde bursaspor'un başına geçiyor. 2-0 kaybedilen 7 kasım 2003 trabzonspor bursaspor maçı son maçı oluyor. bursa ile ligde 12 maça çıkıp 2 galibiyet, 4 beraberlik, 6 da mağlubiyet alıyor. sonra kısa bir süre boşta kalıyor, 2004 martına kadar.

    2-1 kaybedilen 20 mart 2004 galatasaray çaykur rize maçı 2. fatih terim döneminin son maçı, yerine birkaç ay önce bursa'dan gönderilen hagi getiriliyor ve sezonun kalan kısmında 8 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alıyor.

    2004-2005 sezonu boyunca teknik direktörümüz. öncesinde yaz hazırlık kampında 6 maçta 4 galibiyet 2 de beraberlik alıyoruz. ligde 34 maçta 24 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alıyor. sonuçları biliyorsundur. kupada ise 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik ile şampiyon oluyoruz.

    sonra bizden de gönderiliyor, yerine gerets geliyor.

    2005 yazında politehnica timişoara ile anlaşıyor. burada da alınan başarısız sonuçlardan dolayı görevi yalnızca iki ay sürüyor.

    2007 yazında steaua bükreş ile anlaşıyor, haziran ile eylül ayları arasında da burada görev yapıyor. yaz kampındaki hazırlık maçlarında 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alıyor. ligde 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıyor, şampiyonlar ligi ön elemelerinde 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik, grup maçlarında ise 1 mağlubiyet alıyor. 2-1 kaybedilen 19 eylül 2007 slavia prag steaua bükreş maçından hemen sonra istifa ediyor. istifa sebebi ise hem sakatlıklar yüzünden takımın kötü gidişatı, hem de kulüp sahibi gigi becali'nin takımın iç işlerine fazla müdahale etmesi...
    --------

    şimdi, hagi için teknik direktörlük kariyeri yok diyenler, gittiğine sevinenler var ya, bunları biliyorlar mı acaba? sadece ansiklopedik bilgi yetmez, bu bilgilerin detaylarını sorgulamak ve yorumlamak da gerekir. mesela romen milli takımının başına hangi koşullarda geldiğini. mesela bursaspor'un başına geçtiğinde kulübün en kaotik zamanlarından birinde orada çalıştığını. mesela timişoara diye bir takımı hagi ismi geçmeden herhangi bir yerde duymuşlar mı? galatasaray'ın başında bundan önce sadece 1,5 sezon geçirdiğini hatırlıyorlar mı? ve bu sezon takımı devraldığında takım kaçıncıydı, kaç maçta kaç galibiyeti, kaç yenilgisi vardı hatırlıyorlar mı? ve hagi'nin takımı devraldığı adamın kim olduğunu hatırlıyorlar mı? ben hatırlatayım. rijkaard ile 2010-2011 sezonu ilk 8 hafta 4 gelibiyet, 4 yenilgi ile 9.sıradaydı takım ve fenerbahçe deplasmanına gidecekti. rijkaard'ı tanıyor musunuz? dünyanın en çok tanınan teknik direktörlerinden, şampiyonlar ligi şampiyonu, ağzımızdan sular akarak izlediğimizi barcelona'nın bu hale gelmesini sağlayan adam*. e, ne oldu şimdi hocam. takımı önceki sezon başında alan, bu sezon da takımın başında giren, toplam 2 sezon başı, 1 devre arası transfer dönemi gören rijkaard teknik direktör ama hagi değil ha. iyiymiş.

    galatasaray efsanesi olmasını, en zor zamanlarda görev kabul etmesini, vefayı, karagümrüğü geçtim bari bunları bilin de konuşun yahu. sen 1,5 sene görev yapmış ama takımda hiç bir başarısı olmayan adamın arkasından ağlayacaksın, sonra da topu topu 18 lig maçına çıkmış adamın kıçına teneke bağlayacaksın, gidişine sevineceksin. yarın mehmet demirkol da aynı sizin gibi konuşacak, sizin sesiniz olacak #nontvspor'da. "ben zaten demiştim, hagi'nin teknik direktör olarak hiç bir kariyeri yok" diyecek. hatta eğer utanmazsa "fener yine koydu bir galatasaray efsanesini daha yedi" diyecek, o kına yakacak da, size ne oluyor anlamadım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın