resim
Domingos José Paciencia Oliveira
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:55
Uyruk:Portekiz
  • 1
    tam adı domingos jose paciencia oliveira olan portekizli teknik direktör. 2 ocak 1969 tarihinde portekiz'in leça de palmeira bölgesinde doğmuş. teknik direktörlük kariyerinden önce milli futbolculuk dönemi de olmuştur. 1982 yılında porto altyapısında başladığı futbolculuk kariyerinde 1987 yılında porto a takımı'na yükselmiş ve 1997 yılına kadar porto'da oynamıştır. 1997-1999 yılları arasında tenerife'de oynadıktan sonra tekrar porto'ya dönmüş ve 2001 yılına kadar futbolculuk kariyerine devam etmiştir.

    kariyerinde porto forması ile 263 maça çıkıp 106 gol, tenerife forması ile 50 maçta 6 gol atmıştır. santrafor pozisyonunda görev yapmaktaydı. ayrıca portekiz milli takımı formasını da 35 maçta giymiş ve 9 gol kaydetmiştir.

    2005 yılında teknik direktörlük kariyerine de porto b takımı'nda başlamıştır. daha sonra 1 sezon uniao leiria ve 2 sezon academica'yı çalıştırmış, 2009 yılında sporting braga takımının başına geçmiştir.

    özellikle 2009/10 sezonunda braga'yı lig ikincisi yaparak şampiyonlar ligi'ne sokmuş, ön eleme turlarında celtic ve sevilla'yı saf dışı bırakarak adını duyurmuştur. grup maçlarında da arsenal'i iç sahada mağlup etmişlerdir. braga ile halen uefa avrupa ligi çeyrek finalde mücadelelerine devam etmektedirler.

    başarılı 2 sezonun ardından önümüzdeki sezon başında büyük bir takıma gitmesi kuvvetle muhtemeldir. dileriz braga takımının başında kalır ve taraftarlara güzel futbol izletmeye devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın