• 1
    galatasaray ve fenerbahçe takımlarının ilişkisini tanımlamak için kullanılan söz.

    özellikle son 10 yılı göz önüne aldığımızda dostluğu fenerbahçe, rekabeti de galatasaray silmiştir. iki takımın da camialarının büyüklüğüne zarar gelmiştir. fenerbahçeli taraftarların bunu sallayacağını sanmıyorum; hatta inkar edeceklerdir, sonuçta sahadaki maçı kazanmaktır rekabette amaç. bu noktada takımımızın yetersizliği göze çarpıyor. fenerbahçe özellikle stat ve medya konusundaki gücünü kullanarak bileğimizi bükmüştür.

    öte yandan son zamanlarda taraftarımızın fenerbahçe taraftarına benzemesine rağmen, dostluğun kırılmasında, nefret tohumlarının ekilmesinde fenerbahçe açık ara öndedir. genel olarak yapılanları hepimiz biliyoruz. bunun önemi, saha dışında ortaya konan oyunların sahadaki mücadeleye yansımış olmasıdır ki adil olmayan bir görüntüdür. fenerbahçe taraftarların dışında resmi yönetim yoluyla rakibini küçümseyerek, aşağılayarak kendini üste çıkarmaya çalışmıştır. ve istediğini elde etmiş gözüküyor.

    geldiğimiz noktada bize susmak düşüyor. bir 50 sene sonra durum ne olur bilinmez ama bugün tarihe tanıklık ediyoruz.

    seneler evvel forma değiştiren bayrak futbolcular yerine ne idiği belirsiz bi fenerbahçe'de bi galatasaray'da oynayan futbolcuların kavgasını seyrediyoruz.

    bu 100 yıllık çınarların 2011 yılında geldikleri durum kısaca budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın