• 391
    artık havasına yavaş yavaş girmeye başladığım derbi.

    bu karşılaşmayı bizim için önemli kılan bir çok etken var, bunlardan birisi yeni yuvamızda oynanacak ilk derbi olması. futbolcuların bunun bilincinde olmasını istiyorum. tarihin tozlu sayfalarında ''iki ezeli rakibin 18 mart 2011 tarihinde türk telekom arena'da oynadıkları ilk karşılaşma fenerbahçe'nin ... üstünlüğü ile sona erdi'' ibaresinin yer almasını istemiyorum, bunu kaldırabileceğimi sanmıyorum. bir galatasaraylı olarak her derbiden galibiyet bekliyoruz fakat bu derbi başka.

    galibiyet için teknik direktörümüz hagi'nin şu noktaları gözden kaçırmayacağını düşünüyor ve kaçırmamasını istiyorum:

    * hakan balta faktörü: adam oynamıyoru gica, zorlamanın alemi yok. yokluktan veya yerli statüsünde bulunduğu için ilk 11'de sahaya sürmezsin diye umuyorum ve bekliyorum. insua formayı gerçekten istediğini umarım antrenmanlarda gösteriyordur sana. yabancı sayısını makul kılmak için zapata'nın yerine ufuk veya aykut'u tercih edebiliriz diye düşünüyorum.

    * mustafa sarp faktörü: gica adam bizi her girdiği maç yakıyor işte. bunu eminim sen de görüyorsun. iyi niyetli olabilir fakat bizim gibi büyük bir kulüpte oynamak için iyi niyetten başka yetenek de aranmalı diye düşünüyorum. oyuna koyacak adam bulamama gibi bir sıkıntımızın varolacağını düşünmüyorum. gerekirse altyapıdan genç bir oyuncuyu dahil et derbi kadrosuna. bu adamı yalvarıyorum 18'e alma.

    * yekta faktörü: yekta senin direktifinle alındı gica, form ve kondisyon durumunu senin kadar bilemesek de 90 dakikayı çıkarabileceği izlenimini veriyor bize. sahada görev aldığı dakikalar içinde yaptığı olumlu işlere değinmemize gerek yok.

    bu maçtan galibiyeti en çok isteyen kişinin sen olduğunu biliyorum gica.

    biz bu maçta galibiyet almak istiyorsak bu ne fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek için ne de onlara çelme takmak veya kötü sezonu unutturmak için.

    bu maçtan galibiyeti adımız galatasaray olduğu için istiyoruz.

    (bkz: arman için oyna forman için oyna bizim için oyna)
App Store'dan indirin Google Play'den alın