• 1
    nicolas anelka'nın abisi ve aynı zamanda menajeri olan 12 mart 1968 doğumlu fransız. ayrıca nikolaos papadopoulos ve robin schreiner isimli iki futbolcunun da menajerliğini yapmaktadır... kendisi aynı zamanda bir dj'dir. kısa teknik direktörlük maceraları da olmuştur.

    huzursuz kardeşi nicolas'ın menajerliğini yapmaktan sıkılan claude, kendi kendisinin patronu olmaya ve teknik direktörlük yapmaya karar verir. bu yüzden de hiçbir teknik adamlık kariyeri olmamasına rağmen 2004'te kendisini teknik direktörlüğe getirecek herhangi bir alt lig takımına 300.000 pound vaat eder. kendisine iskoçya ikinci lig takımlarından raith rovers talip olur ve 2004 yazında bu takımın başına geçer. gelir gelmez takıma bir sürü oyuncu transfer eder.

    on maçta aldığı dokuz mağlubiyet ve bir beraberlikten dolayı eylül ayında teknik direktörlükten istifa etmek zorunda kalır ve sportif direktör olur. bu kararı almasında taraftarların yoğun protestosu da etkili olmuştur. buna rağmen dinmek bilmeyen taraftar tepkilerine dayanamaz ve ekim ayında buradan da istifa eder ve iskoçya macerasını sonlandırır. transfer ettiği oyuncuların tamamının kontratı anelka'nın istifasıyla beraber fesh edilir. raith rovers o dönem o kadar kötü bir sezon geçirir ki bir sezon önce şampiyon olarak geldiği 10 takımlı ikinci ligde sonuncu olarak küme düşer.

    raith rovers'tan ayrıldıktan sonra bir süre patrick vieira ve kardeşi nicolas anelka'nın futbola başladığı amatör fransız takımı fc trappes'i çalıştırır fakat burada da tutunamaz ve sezon sonunda ayrılmak zorunda kalır.

    uzun süren bir aradan sonra 8 aralık 2009'da amerikan ikinci ligi takımlarından ac st. louis'in başına getirilir. takımı o sezon 6 takımlı kuzey amerika futbol ligi konferansında beşinci, toplam 2 konferans ve 12 takımdan oluşan ikinci ligde ise 11. olur. kupada ise 3. turda elenir. alınan başarısız sonuçlar yüzünden 25 haziran 2010'da kovulur.

    bir röportajında arsene wenger ve johann cruyff'tan etkilendiği için teknik direktörlüğe atıldığını belirtmiş ve bu isimlerden hep övgüyle söz etmiştir.

    teknik direktörlük kariyeri kocaman bir "0" olsa da kendisinin dünyanın en başarılı menajeri olduğunu söylemek yanlış olmaz çünkü nicolas anelka'nın dünya futbol tarihinde en çok bonservis bedeli ödenmiş futbolcu olmasında şüphesiz en büyük pay kendisinindir...

    anelka sektöründe bugüne kadar dönmüş olan para tam 128.860.000 euro!!!

    http://newsimg.bbc.co.uk/...claudeanelka203i.jpg

    http://newsimg.bbc.co.uk/..._claudeanelka203.jpg

    http://www.france-amerique.com/...6517-6872.main_p.jpg

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın