• 5693
    --- alıntı ---

    sözlerine "adnan polat tüm galatasaray'lıların başkanıdır". diyerek başlayan haldun üstünel şunları söyledi...

    "yönetime girmek istemiyorum"

    ailesine vakit ayırmak istediğini söyleyen üstünel "locamı aldığımdan beri ilk kez kızımla gezmek için başkanımdan yardım istedim. sağolsun başkanım gezdirdi. o zaman da spekulasyonlar oldu. eşime, aileme vakit ayırmak istiyorum. galatasaray yönetimine girmek istemiyorum." dedi.

    "eleştiriler abartili"

    adnan polat ve yönetimine getirilen eleştirilerin abartılı olduğunu söyleyen üstünel "biz 14 sene şampiyonluk görmedik, bu kadar protesto olmadi. herkes eleştirilmeli ve bunlardan fayda sağlanmalı ama yıpratmak için değil! yapıcı olmak lazım. bu kadar karamsar olmaya gerek yok. mali yapı düzelmiş durumda. gelecek çok parlak." ifadelerini kullandı.

    "oğuz sarvan hakemlere galatasaray'a penalti vermeyin mi dedi?!"

    birbirimize düşmekten hakkımızı koruyamaz olduk diyen haldun üstünel, "benim futboldan anlamayan 16 yaşındaki kızım bile kazım'ın pozisyonuna penaltı dedi. oguz sarvan hakemlerine galatasaray'a penaltı vermeyin mi dedi?!" şeklinde konuştu.

    "adnan sezgin'le anlaşamadik"

    benim adnan sezgin'le şahsi problemim asla olmadı. kendisi benim ağabeyimdir diyenüstünel, neden isfita ettiğini de açıkladı... üstünel "bizim fikir ayrılıklarımız oldu. futbol yönetiminin sistemi ile sorunum vardı. düşüncelerimiz galatasaray içindi. yöneticilik ilişkisi dışında asla kırgınlık olmamıştır. bu konulara tekrar girmeye de gerek görmüyorum. büyüklerimizin de dediği gibi kol kırılır yen içinde kalır. itiraz ettiğim bir sistemin aldığı kararların altına imza atmak istemediğim için istifa ettim." dedi

    "futbolu adnan polat yönetmek istedi"

    beni listesine alıp genel kurula sokan adnan polat'tır diyen haldun üstünel ayrılma sürecimde de görüşüp konuştuğum kişi adnan polat'tır dedi. üstünel, adnan polat'la neden anlaşamadıklarını da açıkladı. üstünel, adnan polat için "futbolu kendisi yönetmek istedi, ben de buna saygı duydum. ikinci dönem yönetim kurulunda olmak istemediğimi zaten defalarca söylemiştim. ama o dönem başkanımı kıramamıştım ve devam etmiştim. fakat sonra yorulup bırakmak durumunda kaldım. ben futbolun, eski sporculardan oluşan bir icra kurulu ile yönetilmesini istedim. başkan ise kendi idare etmek istedi. anlaşamadığımız nokta da budur." ifadelerini kullandı.

    "şu an yönetime girmeyi düşünmüyorum, zaman neyi gösterir bilemem"

    haldun üstünel tekrar yönetime girip girmeyeceği yönündeki soruları da şöyle yanıtladı. "şu an yönetim kuruluna girmeyi düşünmüyorum. ileriki zamanlarda durum neyi gösterir bilemem..." şeklinde konuştu

    "adnan polat futbol dişinda başarili!"

    galatasaray başkanı adnan polat'ın futbolun dışında yaptığı ıcraatlari başarılı buluyorum diyen haldun üstünel inan kıraç'ın konuşmaları hakkında da fikir bildirdi. üstünel kıraçiçin "bizim büyüğümüzdür ve galatasaray'da her zaman saygı duyulacak bir insandır. bize onlar her zaman kol kırılır yen içinde kalır mantığını aşıladılar. inan bey'in sözlerinin üzerine konuşmam doğru olmaz. fakat anlattiği kadar karamsar bir tablo olduğuna da inanmiyorum. ben ibra etmeme gibi bir eylemin olacagina da inanmıyorum. imza toplama olayı bir ilk oldu, ben imza atmam ve bu durum galatasaray etiğine de uymaz diye düşünüyorum." dedi.

    "galatasaray formasini herkese giydirmemek lazim"

    teknik direktör gheorghe hagi'nin icraatlarını da değerlendiren üstünel, "galatasaray formasını herkese giydirmemek, daha özel kişilere giydirmek lazım. galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en önemli yabancısı hagi ise bunun tersini yapti. hemen scouting ekibinin faaliyete gecmesi lazim. bizim aldığımız oyuncuların dokusu tuttu mu? bunu da tartışmak lazım. transfer yüzde 60 başarıdır. ama sadece transfer değil scouting de çok önemli. galatasaray futbol yönetiminin acil masaya yatırılması lazım. hagi sezon sonuna kadar kalmalı. bir sezon içinde 3 hoca değişikliği fazla olur. camia ve hagi'ye olan saygı adına hagi görevinde kalmalı." şeklinde görüş bildirdi.

    "arda kulübün sembolüdür"

    galatasaray kaptanı arda turan hakkında da düşüncelerini beyan eden haldun üstünel arda için " o çok iyi bir galatasaray'lı, çok duygusal, çok yetenekli bir kardeşim. gidişat arda'yı kaybetme yönünde. herkesin görevi ona sahip çıkmak. şu süreçte moralini daha fazla bozmamak lazım. galatasaray taraftarının arda'ya sahip çıkması boynunun borcudur. arda'yı kazanmak zorundayız. arda kulübün sembolüdür. dedi.

    "buna son vermek lazim"

    taraftarın takıma ve yönetime yaptığı protestoları da değerlendiren üstünel,"taraftarlar tabii ki haklı ama oyuncular baskıdan oynayamıyor artık. buna son vermek lazım. bu krizden hep beraber çıkacağız". ifadelerini kullandı.

    "rijkaard'a süre taninmaliydi"

    son olarak dünyaca ünlü teknik direktör frank rijkaard'ın gidişi hakkında da fikirlerini bildiren üstünel, rijkaard'a süre taninmaliydi dedi. rijkaard'ın erken gönderildiğini ileri sürenüstünel "türk futbolunun yapısını tanıması için daha çok vakit verilmeliydi. barcelona'nın 5 sene teknik direktörlüğünü yapmış bir kişiyi kazandırmıştık camiaya ama demek ki henüz buna hazır değilmişiz." dedi.

    --- alıntı ---

    http://medyaspor.com/...etmek-istedi-3038915
    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın