• 58
    salonu yine dolduramamamıza rağmen oktay mahmuti önderliğindeki aslanların bize muhteşem bir galibiyet armağan ettiği karşılaşma.

    maçı değerlendirecek olursak ilk periyoda isabetsiz atışlar ile başladık. efes pilsen ise iyi hücum ederek maça iyi başladı. nitekim 2 tane el üstünden buldukları 3 sayılık basketler vardı bu dilimde. maç sonuna kadar böyle gitmeyeceği çok açıktı çünkü pota altına girmelerine izin vermedik. aslanlarımız ise her hücumda topu pota altına indirerek doğru ve bilinçli hücum ettiler. serbest atışlarda yüksek oran bizim için çok önemliydi bu karşılaşmada. efes pilsen ise tam aksine taraftarın yoğun gürültü oluşturduğu anlarda serbest atışlardan faydalanamadılar. 3. periyodun sonu ve son periyodun başı olmak üzere shumpert'ın bulduğu 3 adet üç sayılık basket ile tribünler adeta çıldırdı. bu arada hakem triosu genelde iyi maç yönetmekle birlikte önemli sayılabilecek 2-3 pozisyonda efes pilsen'in lehine karar verdiler. tekrar söylemekte fayda var son periyot gerçekten pota altını kapattık, yakın savunma yaptık ve ribaundlarda üstünlük sağladık. hücumda bulduğumuz ribaundlar da çok önemliydi. haluk yıldırım tecrübesini takıma çok iyi yansıttı. son dakikalarda aldığımız hücum ribaundları sonrası elleri ile takıma yavaş ve sakin olmasını söyledi.

    maç bitiminde radoslav rancik'in bütün salona üçlü çektirmesi ise kayışın koptuğu andı. bu takım herşeyin en iyisini hakediyor. ama salonu boş görmek beni üzüyor. pota arkaları bomboştu.

    beni zevkten dört köşe eden diğer nokta da maçın bitimine doğru rakip takım taraftarların bulunduğu tribüne dönerek koy - duk - mu çekmek oldu. seslerini duyurabildikleri tek an takımımızın serbest atış kullanacağı zamanlarda salonun sessizliğe büründüğü anlar olmuştu. maçın bitiminde de iyice kestik seslerini.
App Store'dan indirin Google Play'den alın