• 1
    atletizm dallarından olan bir spordur. atletizmdeki atma sporlarından olan cirit atma, uzun ok / mızrak şeklindeki cirit diye anılan aletin belli kurallar çerçevesinde en uzağa atma amaçlı spordır. cirit; metal, fiberglas veya bazı durumlarda karbon fiber'den yapılır. seyirciler ve görevliler için tehlikeli olabileceği için şartların sağlanmadığı turnuvalarda diğer atletizm dallarının aksine dışında yapılmadığı olmaktadır.

    kurallar

    cirit atma sporunda kurallar diğer atma sporlarına benzer. yarışmacıların başta üç hakkı vardır. ilk sekizdekilerin üç hakkı daha olur. bu atışların en uzağa olan yarışmacının bireysel derecesi olarak kaydedilir. atışın geçerli olması için atletin belirli çizgiyi geçmemesi ve ciritin yerde ilk olarak ucunun temas etmesi şartı vardır. ciritin ucunun değdiği ilk nokta ile atış yapılan yerin arasındaki ölçü o atışın derecesi olur.

    cirit atmanın disk atma, çekiç atma gibi diğer atma sporlarından en büyük farklarından biri atletin koşarak son noktaya gelip atmasına izin verilmesidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın