• 1
    türk futbol tarihinin en trajik maçlarından biri.

    1993-94 sezonun son hafta maçı olarak karabük'te oynanmıştı. maçın sonucu küme düşen 3. takımı belirleyecekti. maçtan önce zaytinburnuspor 27 puanla küme düşme potasında iken karabükspor ise 28 puanla hemen bir üst sıradaydı.

    aslına bakarsanız maçla ilgili hatırladıklarım çok yüzeysel, çünkü aynı gün aynı saate mecidiyeköy'de 10. şampiyonluğumuzu ilan etmek için bursaspor ile karşılaşıyorduk. 1 puan gerimizdeki fenerbahçe ise izmir'de karşıyaka ile oynuyordu. zaten bu maçın ayrıntılarını şampiyonluk kutlamalarından zafer sarhoşu bir şekilde eve geldiğimizde öğrenmiştik.

    neyse maça gelirsek; maçın ilk yarısını zeytinburnuspor bulduğu golle önde kapamış, ikinci yarının ortalarında ise karabüspor beraberliği yakalamıştı. maçın son dakikasında herkes zeytinburnuspor küme düştü, karabük kümede kaldı derken, top garip bir şekilde karabükspor ağlarıyla buluşmuş ve hemen sonrasında da maç bitmişti.

    sonuç olarak karabükspor küme düşmüş ve zeytinburnuspor küme de kalmıştı. maçla ilgili aklımda kalan bir sahne de; yüzlerini kırmızı-mavi boyamış ve karabük stadını hıncahınç doldurmuş karabüklülerin maç öncesi çoşkuları ve maçtan sonra o çokmüş halleri. gerçekten çok acıklıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın