• 57
    2010'un kasım ayında lietuvos rytas'la sözleşme imzaladı. sözleşmeye de -top 16'ya kalırsak istediğim takıma giderim- diye bir madde sıkıştırmış. * saras geldikten sonra rytas toparlandı ve top 16'ya kaldı. özellikle r. barcelona maçını tek başına aldı. hatta erman kunter'in cholet'sine de yazık olmuştu, hâlâ da üzülürüm. rytas top 16'ya kalınca saras sözleşmesini feshedip, o sıralar greer yerine guard arayan fb ülker ile anlaştı. yaptığı açıklamada 'f4 için yarışacak bir takıma geldim, rytas'la bunu başaramazdım' gibisinden bir şeyler dedi, tam hatırlamıyorum; ama anlatmak istediği tam olarak buydu.

    top 16 5. maçlar sonunda rytas, önümüzdeki hafta siemens arena'da caja laboral'i yenerse çeyrek finale çıkacak. rytas deplasmandaki maçı da el-amin'in son saniye üçlüğü ile kazanmıştı. fb ülker ise son 8'e kalmak için avrupa'nın en sert takımı power e. valencia'yı deplasmanda yenmek zorunda. yani çeyrek finale rytas daha yakın gibi. fb ülker ise f4'u bırak, top 8 göremeden bile elenebilir. sözün özü rytas, saras'a kariyerinin sonunda hiç unutamayacağı kapağı takmak üzere. ha rytas elenip, fb ülker de çıkabilir çeyrek finale, sonuçta basketbol bu.. benimki sadece bir öngörü.

    son olarak; bu ülkenin havasından mı suyundan mı bilmiyorum, gelen sporcular kariyerlerinin en kötü performanslarını gösteriyor. futbol, basketbol.. hepsinde geçerli. jasikevicius'ta da bu görülebilir. aklımda sadece pire'de olympiakos'a attığı kritik üçlük var. onun dışında olumlu bir hareketini hatırlamıyorum, her maç rezil oynuyor. özellikle de zalgiris kaunas ve olympiakos maçlarında çok kötüydü. hatta o kadar ki, doğruluğu nedir bilmiyorum, olympiakos'un sahibi bay angelopoulos; 'fark 12 iken saras'ın oyuna girmesi altın bir değişiklikti.' demiş. böyle bir efsanenin taşak konusu olmasına insan üzülüyor. keşke gelmeseydi türkiye'ye, lietuvos rytas belki f4 yapardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın