resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1996
    5 transferle takim kurulacagini sanan kisilerce anlamsiz yere elestirilen efsanemiz. defalarca soyluyoruz ama anlayamiyorlar. belki kapasiteleri yok belki de anlamak istemiyorlar. galatasaray futbol takimi gheorghe teknik direktorluge geldiginde cok kotu durumdaydi, can cekisiyordu. bu takimin bu duruma gelmesinin suclusu ne frank rijkaard'dir ne de gheorghe hagi'dir. eger sorumlu ariyorsaniz o sorumlu adnan polat'tir. futbolcuya dayali sistemi kuran adnan polat'tir. kalitesiz bir kadroya sahip olmamizin sebebi adnan polat'tir. adnan polat yonetiminde kac teknik direktor geldi gecti. hepsi mi hataliydi? her teknik direktoru yollarken ayni yorumlar yapiliyor; x hoca gitsin yerine kim gelirse gelsin daha kotu olmayiz. bunu surekli soylediler. ama daha kotu olduk. hagi kotu teknik direktordu de rijkaard da mi kotuydu? gerets de mi kotuydu? feldkamp da mi kotuydu? skibbe de mi kotuydu? bunlarin hepsi kendisini kanitlamis teknik direktorler. bunlara bile bok atildi. fatih terim gelmesin denildi. abdullah avci gelmesin denildi. ulan o gitsin, bu gitsin, su gelmesin. kim gelecek? jose mourinho mu gelecek? ha tabi o da kibirli, gotu kalkmis. guardiola adamsa bizi sampiyon yapsin barcelona'yi ebem de sampiyon yapar.

    gheorghe hagi, galatasaray futbol takiminin basina geceli yaklasik 4 ay oldu. kadroda koklu degisiklikler olmadi, 5 oyuncu geldi. zaten devre arasinda koklu degisikliklerin olmasini kimse bekleyemez. 5 oyuncuyla ve 11 milyon euro'yla bir takimdaki butun problemler cozulebilir mi? aziz yildirim ve yildirim demiroren ne paralar harcadilar kac oyuncu getirdiler ama gunluk basarilar disinda bir sey elde edemediler. biz uefa ve super kupaya giden yolda surekli iyi mi oynadik? 96 yilinda fatih terim geldiginde surekli kazaniyor muyduk? eger faruk suren bu sacma zihniyette olsaydi simdiye fenerbahce sampiyonluk olarak acik ara onumuzde olurdu, uefa ve super kupa muzemizde olmazdi. faruk suren sabretti, fatih terim'e sure verdi, 4 sene ust uste sampiyonluk ve uefa kupasi geldi. iyi hatirliyorum ali sami yen'de fenerbahce'ye 4-0 yenildigimiz mac sonunda herkes fatih terim'in gonderilmesini istiyordu ama faruk suren o hataya dusmedi. adnan polat gibi cikip fatih terim'e x mac sabrettik daha ne yapalim demedi. teknik direktorunun arkasinda durdu, ona destek cikti.

    gheorghe hagi daha galatasaray futbol takimiyla sezon basi kampi gecirmedi, kadroyu yeniden yapilandirmadi. buna ragmen bu kadar kisa sure icinde yerin dibine sokuldu. her seyin sorumlusu o'ymus gibi davranildi. galatasaray taraftarlari arasinda bir arastirma yapilsa ve galatasaray futbol takiminin kadrosunu begeniyor musunuz diye sorulsa eminim ki herkes bu kadroyu begenmedigini soyleyecektir. begenmedigi gibi herkes bu kadrodan bi bok olmaz diyecektir. elinde boyle sacma sapan bir kadro varken hagi'den bu kadar kisa zaman icerisinde bu kadar buyuk seyler beklemek ne derecede dogrudur. hagi'yi elestirenler de kadronun kotu oldugunu soyluyorlar. peki daha hagi'ye neden salliyorsun? baska sorunumuz yokmus gibi insua varken hakan balta neden oynuyor diyor bazi arkadaslar. hagi insua'yi oynatip hakan balta'yi oynatmasa ne degisecek? takim bir anda sahlanacak mi? stancu solda degil de forvette oynasa her sorun cozulecek mi? bunu soyleyenler de stancu'yu galatasaray disinda hic izlemisler mi onu merak ediyorum. jose mourinho eto'o gibi bir adami sag kanatta, milito'yu sol kanatta oynatiyorken kimsenin sesi cikmiyor, arsene wenger arshavin'i sol kanatta oynatirken kimsenin sesi cikmiyor, vicente del bosque dunya kupasinda iniesta'yi sol kanatta oynatirken kimsenin sesi cikmiyor ancak hagi stancu'yu sol kanatta ya da lucas neill'i orta sahada oynatirken yer yerinden oynuyor. sen degil miydin baris, ayhan, mustafa oynamasin da kim oynarsa oynasin diyen. hagi onlari ilk 11'de oynatmiyor iste. goren de orta sahamizda dunya capinda yildizlar var sanacak. sabri'yi sag acik oynattiginda da herkes sabri sag acik oynar mi diyordu. bunu diyenler sabri'nin normalde hucum oyuncusu oldugunu bilmezler tabi. yillarca sabri'yi sag bek izledikleri icin sabri'nin asil mevkisini sag bek sanarlar.

    bugunlerde hagi'ye sallayanlar dun de rijkaard'a salliyorlardi. frank rijkaard'in, galatasaray'a gelisinden 3-4 ay sonra elestiriler baslamisti, bu mu la devrimci dedi cogu kisi. 3 ayda 4 ayda devrim beklediler rijkaard'dan. tabi devrim bu kadar kolaydi. senin takim kaptaninin 4-4-2'de nerede duracagini a takimda ogrendigi bir ulkede devrim bu kadar kisa surede yapilir mi? tabi ki yapilmaz. izin de verilmedi yapilmasina. rijkaard barcelona'yi sampiyon yapti dedigimizde barcelona'yi ebem de sampiyon yapar dediler hep. tabi xavi'yi, iniesta'yi, messi'yi a takima cikarip oynatan da ebenizdi. iste bu kokusmus zihniyet simdi de hagi'nin kellesini istiyor. rijkaard gitsin ucariz diyenler simdi de hagi gitsin ucariz diyorlar.

    massimo moratti, inter italya'da sampiyon olmasina ragmen manci'nin gorevine son verip jose mourinho'yi getirdi takimin basina. jose mourinho'lu inter ilk senesinde italya'da sampiyon oldu ancak sampiyonlar ligi'nde yine basarisiz oldu. rijkaard'in, hagi'nin kellesini isteyen zihniyete gore mourinho'nun hemen gonderilmesi gerekirdi. ama moratti mourinho'yu takimin basinda tuttu ve inter 45 yil sonra avrupa'nin zirvesine cikti. anlatmak istedigim yeni bir takim kuruyorsan ve yeni bir sistem oturtuyorsan basari hemen gelmez. tabi fm oynayip galatasaray'i sampiyonlar ligi sampiyonu yapanlara gore bu cok kolay geliyor.

    tum bunlari goze alirsak hagi'ye zaman verilmeli, sabredilmelidir. sirf hagi icin demiyorum herhangi bir teknik direktor bu kadar kolay harcanmamali. hagi kalirsa basarili olacaktir buna tum kalbimle inaniyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın