resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1982
    galatasaray'in zor gununde teklifi geri cevirmemis. nereye nasil bir ortama gelecegini bile bile gelmis galatasarayimiza. bunu bir sanssizlik olarak degil de sans olarak gormus.

    savasan, kaybetmeyi kabullenemeyen, basariya ac bir takim olusturmak istiyor.

    takimin eksikleri:

    1. kondisyon
    frank rijkaard oyuncularin topu kosturmasini istiyordu ve buna gore kondisyon yukluyordu. hagi ise oyuncularindan daha yuksek bir kondisyon istiyor. bunu devre arasinda duzeltmeye calisti ama ha diye olmuyor bunlar. fazla yuklemelerde sakatliklar oluyor. her oyuncu da culio gibi olmaz.* bu kondisyon zamanla daha iyi olacak. yani ne lazim: zaman

    2. sakatliklar
    bir kac senedir cok sik sakatliklar yasiyoruz. sanirim uc sezondur 10 kez tam kadro olamamisizdir. baros'un sakatligi bizi cok etkiledi. sonra arda'nin sakatligi. bu oyuncular takimin bel kemigi. baros yeni dondu. mac eksikligi, kilo fazlasi var. arda topla calismalara devam ediyor. kewell ise tekrar sakatlandi. pino'nun mac eksikligi var. bu oyuncular hucum gucumuzun 100 de kaci siz dusunun. baros, pino dondu ama tam hazir degiller. kewell ve arda yakinda donerler. yani ne lazim: zaman.

    3. taktik, sistem konusu
    hagi takima bir sistem bir kimlik vermek istiyor. bunu daha tam olarak basarmis degil. melih sabanoglu da yazilarinda demisti. galatasaray bir ileri, bir geri gidiyor. eskisehirspor karsisindaki futbol herkesin aklinda. boyle bir futbol oynatmak istedigini dusunuyorum hagi'nin. ozellikle icerideki maclarda rakibe baski yapilmasini istiyor. bu bir mac iyi oluyor ama durum yenilen bir golden sonra degisiyor. oyuncu secenekleri de onemli rol aliyor urada. ayhan akman'in donusu ve arda gelirse bu durum daha iyi olur. yani tekrar ne lazim: zaman

    4. mevki sorunsali
    aslinda bana gore sorunsal degil. hagi butun hafta takimla calisiyor. kim berede neler yapabilir goruyor. elbette deneyecektir. cana stoperde iyi isler yapiyor. gun gectikce alisiyor ve daha iyi olacaktir. sabri bana gore bekte daha iyi ama belki de hagi baris veya ayhan akmanin donusunu bekliyor. hatta yekta sag ic olarak yekta'yi dusunebilir. bunun icin yekta'nin kondisyonu iyi olmali ve defansif ozelliklerini gelistirmeli. hagi arda'yi bile sag icte dusunebilir. arda'nin defansif ozellikleri kalli'nin katkilariyla iyi. bunun icin yine beklemek gerek. lazim olan sey: zaman

    ben o kadar teknik/taktik yorumlari yapabildigime inanmiyorum. anlayabildigim kadariyla yaziyorum. tipki yukarida yazdiklarim gibi. hagi her basin toplantisinda zamana ihiyaci oldugunu dile getiriyor. ben de bunu dile getirmeye calistim.

    lazim olan sey zaman ve biraz istikrar. bu senemiz zaten kayip. neden hagi'ye* istedigi zamani vermiyoruz? o bizlere neler yasatti ve en azindan istedigi zamani hak ediyor.

    bu takima frank rijkaard geldi gitti. turkiye de schuster, low, del bosque gibi adamlar geldi gitti basarisiz diye. ama biraz sabir olsaydi bu ulkede belki de neler yasatacaklardi takimlarina.

    hem hagi giderse kim gelsin ki? kim artik bu takimi adam eder ki? terim mi? gelecegini hic sanmiyorum ki zaten bana gore galatasaray'da misyonu bitmistir. kalli deseniz tamam derim ama o da gelmez tipki lucescu gibi. ha magath gelsin olur derim ama hagi basarisiz olana kadar hepsine hayir!

    zor gunumuzde dusunmeden yanimizda olan hagi'nin sonuna kadar arkasindayim!

    [ birak konussunlar yorulsunlar, biz askimiza bakalim ]
    http://www.youtube.com/watch?v=pEuJPhcuvPU
App Store'dan indirin Google Play'den alın