• 7
    net anlaşılabilmesi için söze şöyle başlamak lazım;

    1966 yılında ikinci ligler kurulurken çıkarılan yönetmelik gereği kent takımları kurulması şart koşulmuştur. bugün gördüğümüz denizlispor, tokatspor, maraşspor vs örnekler bu yönetmelik gereği kurulan takımlardır. en az üç amatör takımın olduğu ve bu üç amatör takımın birleşerek kent takımı haline getirilebildiği kentler ikinci lige alınmıştır.

    ikinci liglerin kurulmasının ardından bazı kentler ve ilçeler bu duruma uyduklarını beyan ederek ikinci lige alınmak istemişlerdir. bu talep karşılığında yürürlükte olan yönetmeliğe ek olarak çıkarılan yönetmelik gereğince üçüncü ligler kurulmasına karar verilmiştir.

    bilindiği gibi hatay özel statüye sahiptir ve hatay isimli herhangi bir yerleşim yeri olmamasına rağmen halen bu ismi taşır. (murat sökmenoğlu'nun kulakları çınlasın) kent merkezi ise antakya'dır.

    -bombaya hazırlan childofbodom-
    işte bu özel statüdeki yasal boşluktan yararlanarak 1967 yılında üçüncü ligler kurulurken el çabukluğu mağrifet esasına göre bazı uyanıklar tarafından hatayspor ilk olarak iskenderun'da kurulmuştur. duruma uyanan antakya eşrafı buna itiraz ederek hatayspor'un antakya'ya alınmasını sağlamış, iskenderun'lular da birleştirdikleri üç amatör kulüple oluşturdukları yeni yapıyı iskenderunspor adı altında faaliyete başlatmışlardır.

    bu çabaları sonuçsuz kalmamış olup hatay üçüncü lige 2 takımla dahil olmuştur. o zamanki statü gereği aynı grupta oynamak zorunda kalmış olmaları nedeni ile tüm bu olumsuzluklar doğal olarak kendiliğinde ölümcül bir rekabete neden olmuştur.

    gerçi bugün bu olanları oralarda hatırlayan kaldığına inanmıyorum ama arkada kin ve nefretini bırakmıştır. eskiden birbirlerine çok pis dalarlardı.

    -yaaaa! böyleyken böyle sözlük. al sana tarihten bir damla daha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın