resim
Ali Sami Yen
Görev:Kurucu Başkan
Doğum:20.05.1886
Ölüm:29.07.1951 (65)
Uyruk:Türkiye
  • 82
    oyle minnetariz ki kendisine, paranin karsiliginda yitirmedigimiz kutsallarimizdan biridir ismi! evimizden cok sahiplendigimiz, goz yaslariyla, adeta ope koklaya veda edilen belki de tarihteki ilk stadin ismiydi ali sami yen. simdi 10 yildir maddi sikintidan bunalmis bir camiayiz belki ve sadece bir stadin ismine 10 yil icin 100 milyon dolar vermis sirkete karsi bile, bu kutsal isim ali sami yen ugruna dik duruyoruz. elestirdigmiz yoneticiler, desteklenenler, numarali, locali, kale arkasi, butun taraftar cevreleriyle bu stadi da anarken ali sami yen isminin gecmesi icin yapabilecek ne varsa yapiyoruz.
    oyle kutsal bir miras ki galatasaray bize ali sami yen'den, ne bu ismi unuturuz ne de unuttururuz, degil 100 milyon dolar, dunyalar verilse ali sami yen isminin tarihe karismasina izin vermeyiz ve baskalari gibi kurucusunun adini bile bilemeyen acizler konumuna dusmeyiz!
    biz galatasarayliyiz ve ali sami yen bizim olumsuz baskanimizdir. cunku topu ayakkabisindan parcalar keserek yamiyordu ve bizim icin su anda transferlere yada statlara dokulen milyon dolarlardan daha degerliydi onun daha bir lise talebesiyken ayakkabisindan parcalari feda etmesi. bu yuzden biz hala onun "bir renge ve isme sahip olup turk olmayan takimlari yenmek" olan amacinin bayraktarligini yapiyoruz. yurt icinde cekismelerimiz hic bitmeyecekse de, yuzyilin sevdasi belgeseline derbi galibiyetlerinin degil, avrupa kupasi zaferlerinin koyulmasini istiyoruz.
    borc odemek icin degil butun bu caba ki zaten galatasaray gibi bir mirasin karsiligi da olamaz ancak en azindan kendisine ve hatirasina sahip cikabilmenin gururunu yasiyoruz ki, boyle bir insanin arkasindan daha baska bir sey beklenemezdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın