• 55
    yazdıklarını dikkatle okuyorum. bu sözlükte en ihtiyaç duyduğum yazar. özellikle hagi konusunda duygusal olduğumu düşünüyorum. beni objektive edecek birilerine çok ihtiyacım var. öncelikle emeğine ve ellerine sağlık.

    hagi kötü mü iyi mi ayrıca tartışırız ama yıllardır planlama hataları ile boğuşan bir takımda sadece hagi'nin değil, kim olursa olsun her hangi birinin teknik direktör olarak başarısız olacağını göremeyen en hafif deyimi ile delidir.

    sözlük boşuna çalkalanıyor. hagi'nin ilk dönemindeki 3.lük başarısızlık sayılıyorsa sebebi hagi değil o dönemdeki kötü yönetimdi. (isteyen hagi ve ultraslan başlıklarının altına yazdıklarımızı okur.) rijkaard'ın başarısızlığının nedeni temel olarak kötü yönetimdi, hagi de bu nedenle yeni döneminde başarısız olacaktır. yönetimin planlama hatalarını görememek bu tartışmalara sebep oluyor. bu planlama hatalarının içerisinde değil hagi allahın resulü gelse başarılı olamaz.

    bu sözlükte ne rijkaard'ın futbol birikimi ile ne de hagi'nin futbol birikimi ile yarışabilecek birileri olduğunu sanmıyorum. rijkaard, hagi'den farklı bir biçimde gelmişti takımın başına. sezon başında tüm planlama hatalarının üstünü örtecek büyük bir şaşa ile getirilirken bu planlama hatalarını içine sindirmiş ve düzelmesi için bir şeyler yapmak yerine durumu kabullenip kendi dalgasına bakmıştı.

    hagi, rijkaard'dan farklı biçimde geldi. temel nedeni o planlama hataları olan, büyük bir çöküşün ortasına atladı. kendisi ile duygusal bağımız var. belki bir başkası olsa idi bu kadar tepkisiz kalmazdık ama sonuçta o hagi be abi.

    sonuç olarak;
    iş bu nedenle benim gibi olaya duygusal bakanlar şimdilik uysal görüntü sergiliyor olabilirler ama gelecek sezon başladığında bu takımda bir tane dahi planlama hatası görürürsem ve hagi'nin bu planlama hatalarını içine sindirdiğini fark edersem beni kimse tutamaz.

    örneğin;
    -arda'yı bu takımda kaptan olarak görmek istemiyorum. bırak kaptan, futbolcu olarak bile görmek istemiyorum. bunun nedeni bu arkadaşımızın sıkça kullandığı gibi uydurma "yeniçeriler" veya "pas vermiyor" gibi saçma sapan argümanlar değil. bu yaşta ve bu birikimde bir çocuğun galatasaray'a kaptan yapılması planlama hatalarının en önemli maddesidir.

    -kaleci istiyorum. hem de iyi bir milli kaleci istiyorum.

    -mevkilerine göre uygun adamlar istiyorum.

    -alt yapının çalıştırılıp doğru düzgün futbolcular çıkartılmasını istiyorum.

    -iyi yedekler istiyorum.

    vs. vs.

    bunların birinin dahi eksikliğinden alınmayıp içine sindiren adam, değil hagi allah olsa benim için farketmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın