• 76
    dinlemekten asla bıkmayacağım abim,bir mekanda oturuyor olsa yan masadan dinlerim sabaha kadar.

    ~

    20 ocak 1977'de istanbul'da doğdu. en az herkesinki kadar harika bir çocukluk geçirdi. 5 yaşında okula başlatılınca hayatı alt üst oldu. 1987 yılında saint-joseph erkek lisesi'ni kazandı, orada geçirdiği 8 yıl hayatının en güzel zamanı oldu. edebiyat hocası mişel tagan'dan fransız şiiri ve albert camus'yü sınıf arkadaşı orçun türkay'dan rus, dedesinden de türk edebiyatını öğrendi. bu arada efes pilsen,fenerbahçe ve beşiktaş'ta basketbol oynadı ama hep futbolcu olmak istedi.

    okuduklarını hayata uygulamaya çalışınca başı sürekli derde girdi. 1995 yılında galatasaray üniversitesi kamu yönetimi ve siyaset bilimi bölümünü kazandı. kısa bir süre sonra ''devlet'' kavramıyla arasındaki uçurum onu geri dönülmez bir biçimde sanatın bulanık sularına itti. birçok müzik grubu kurdu. daha fazla yaşamak için uyumadı. 2000 yılında hayata atılmamak için aynı üniversitenin uluslararası ilişkiler anabilimdalı'nda yükseklisans yapmaya başladı. enis batur zamanında yapı kredi yayınları'nda editör olarak çalıştı. cogito,sanat dünyamız ve daha birçok dergide yazıları yayınlandı. bir süre çevirmenlik yaptı.

    2004 mart'ında ilk romanı ayın en güzel hali yayımlandı. ama bir ay sonra kendini bingöl'de jandarma komando olarak buldu. orada yaşamak zorunda kaldığı 6 ayda hayattaki tek gerçeğin hayaller olduğunu çok daha iyi anladı. dönüşte de yaşamak zorunda olduğu toprakların kısır gerçekleriyle boşuna uzlaşmaya çalışarak daha fazla zaman kaybetmedi. önce grubu dinar bandosu'nu yeniden kurdu, sonra yeni kitaplar ve şarkılar yazmaya devam etti.

    kaynak: 12 azize'ye 12 ağıt *
App Store'dan indirin Google Play'den alın