• 3085
    burada bir ayar verilecekse onu da ben veririm.

    zerdüşt/2012

    şaka olm kızmayın hemen, bana çok kızıyorsunuz farkındayım da ben size hiç kızmıyorum. neyse daha fazla kızdırmayacağım sizi. belki de son yazımdır.

    chapter 1.

    önce küfür.
    aga ben çok küfürbaz adamım. ailemin yanında, hatunun yanında, hocalarımın yanında küfrettim hep. belki de kızdılar ama kimse söylemedi. hoşuna gittiğini söyleyen daha çoktu. çünkü cidden zordur küfretmek. hadi sıkıyorsa dene bakalım aile efradının yanında söv. söv de gelip bakayım kaç kiloymuş taşakların. neyse "konu dış dünya değil sözlük" dediğinizi duyar gibi oldum. yine sizlere kulak vereyim.
    eğer ki entryde küfür yazılacaksa/ yazılması gerekiyorsa, taşak yerine t.şak yazmak insanı daha edepli kılmaz. yarak-yaprak ise hoş bir harf oyunudur sadece.

    eğer ki illa küfürden rahatsız olunuyorsa ya hiç yazılmamalıdır, ya da olduğu gibi girilmelidir. t.şak neyse taşak da odur. görüldüğü gibi okunabiliyor.
    ya da yazar küfür içerikli entry girersem "beni eksileyecekler", "adım küfürbaza çıkacak", "beni sevmeyecekler", "ofsayt oy alacağım" gibi ardı arkası kesilmeyen nedenlere sığınır.
    bırakın eksileyen eksilesin, isteyen küfürbaz desin, isteyen ofsayt versin, sevme konusuna girmiyorum bile.
    önemli oan kendini ifade edebilmektir. göte göt diyebilmektir.
    bir de tabu olayı var tabi, kendini iyi aile kızı/ erkeği olarak tanımlayan insanlar yapabilir bunu. söylemek ister söyleyemez bir türlü cinsellikle ilgili şeyleri. yetmiş milyon tane dolaylama kullanır ama söyleyemez. bu durum tabi nokta sansüründen daha vahimdir. eğer ki iyi aile çocuğu olmak bunları söylememekten geçiyorsa. ben iyi aile çocuğu filan değilim efendim.
    eğer ki birileri çıkıp da neden nokta sansür kullanmıyorsun derse de düşünülecek şeyler vardır tabii....
    - bu ülkede göte göt diyemeyecek miyiz?
    sonra da kendi sorunuza kendiniz cevap verirsiniz
    - evet diyemeyeceğiz, dedirtmeyecekler!!!

    bu kadar yetti canım sıkıldı mevzuda. ben amcık ağızlı götün tekiyim!

    chapter 2.
    değişik başlık vs yaratıcı başlık

    halı saha klişeleri güzel başlık ama yaratıcılığı sınırlayıcı. her şeyi klişeler başlığında inceleyeceksek bu sözlükte sadece yönetici/futbolcu isimleri, maç tarihleri/skorları, bir de yazar nickleri olacak. ara sıra serpiştirilen birkaç başlık da olur belki. ama halı saha klişeleri başlığında 6543 entry olacak. peki bu entryleri kim ne kadar okuyacak? sen hangi başlığa girip 10 sayfa üst üste hiç dikkatin dağılmadan okuyabiliyorsun. illa ki sol framede bir başlık ilgilini çekiyor bi süre sonra ve cıkıp gidiyorsun güzelim klişeler başlığından. dur yolcu nereye, daha okunacak 5432 entry var idi.

    moderasyona top attım. tut admin tut, sonra geri ver! ''neçe sözlükler gezdim'' densizliğimin kusuruna bakmazlarsa yazdığım entryde nihai karar onlarındır. silerse başım gözüm üstüne. silmezse de sen anca kendince bir eleştiride bulunuyorsun demektir. netekim 2 adet entrym silindi, haklısınız deyip geçtim.

    başlık açmak zeka işi, yaratıcılık işi. ben gözlem yapıyorum, sen salt eleştiri. yapma diyor muyum ben hiç kimseye. tüm gün bunalmıyor musunuz aynı isimler üzerinden polemiğe girmeye. bırakın artık, çıkarın şu at gözlüklerinizi. spor dediğimiz olay bu kadar kıt değil. halı sahada rakibime teşekkür etmişim gelip bunu sizle paylaşmışım. 2 sene sonra biri daha yazmış, sonra biri ondan esinlenmiş başka bir hikayesini anlatmış. ordan bağlantılı bir başlık daha açılmış. bak başlık sayımız nasıl da ilerledi. geleceği düşün az!

    dün tanımadığım biri izlanda ligi ile ilgili yazı yazıyor diye eleştirildi. kızdım eleştirene içimden. sen de kızdın büyük ihtimal. peki şimdi sana sormak hakkım değil mi, o başlıklara kaç sene sonra bir daha entry girilecek. belki hiç girilmeyecek. sırf bu yüzden kızalım mı adama. sen napıyon hacı, bu başlıkları izlanda futbolu adı altında topla diyelim mi?!

    offf bunaldım. ciddi anlamda yazdıklarımdan rahatsız olduysanız tarafıma bildirin. geldiğim gibi gitmesini de bilirim.

    not: biz de bilirdik yılmaz özdil misali yazmasını ama üstünde örneği olan entry olmuş olur diye yeltenmedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın