• 3080
    oncelikle butun sozluk yazarlarimizin kandili mubarek olsun demek istiyorum.

    gelelim yazmak istediklerime.
    bu sozlukte gercekten insanlar birbirlerini yanlis anliyorlar ya da oyle anlamak istiyorlar. bazi elestiri konulari ise baska yerlere cekilip tekpi konuluyor.

    mesela arda turan hakkinda.
    kendisini ben de elestirdim. bunun yani sira kendisini ne kadar da cok sevdigimi de belirttim.
    arda'nin kaptanligi elestirilince sozluk yazarlarinin bir kismi bana gore hakli olarak "kaldiramiyor" diyorlar. bu yorumlari beyenmeyenler ise tepki olarak "arda'yi begenmeyenler kaptanligi nasil ayhan ve servete yakistiriyorlar" gibi laflar diyor. ben bunlari yanlis buluyorum ve elestirilerin boylece daha cok buyudugunu dusunuyorum. daha once ben gorusumu belirtmistim: kewell, athan hatta servet kaptanlik yapabilecek adamlar diye. bunu dedigim zaman ben kaptanligin ayhan ve servete yakistigini demis olmuyorum ki.

    baska konu ise sabri sarioglu.
    sabri bildigimiz gibi fazla alay konusu oluyor. sabri'yi severim ama kimse kusura bakmasin sabri orta acmayi ve sut cekmeyi dogru durust bilmiyor. benden daha iyi biliyor orasi ayri. * simdi bu konuya benzer bir baslik acilmis (bkz: futbolcu kendisini gelistirmelidir sacmaligi) ki bence hic sacma degil. entrylerde sabriden de bahsediliyor. bugunki sabri sarioglu entrylerde de gorebilirsiniz. sabri'nin bu yetersiz oldugunu dusunenlere tepki olarak "sabri sizden daha galatasarayli" gibi dusunceler var. terbiyesizlik etmek istemiyorum ama ne alaka arkadasim demek bence yanlis olmaz. sabri benden daha galatasarayli olabilir olmaya da bilir ama yetersiz konusuyla alakasi yoktur.

    arda ve sabri konusu sadece iki guzel ornek. daha bir suru ornekler var. bu tip yanlis okumalar, anlamalar bazen sozlukte anlamsiz tepkilere yol aciyor.

    sana ne arkadasim da diyebilirsiniz ama bence bunlara dikkat edersek sozluk daha guzel olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın