resim
Emiliano Adrián Insúa Zapata
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.79
Uyruk:Arjantin
  • 528
    kendisini ölümüne eleştirenlere karşı, kendisini ölümüne savunma işine gireceğim anlaşılan. yok, ben bu adamın bu takımda forma giyemediğini ve bunun haklı bulunduğunu sindiremiyorum.

    1- hakan balta'dan, çağlar birinci'den farksız olduğunu düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    yanlış. nereden baksan yanlış. hakan balta'nın son 2 yıldaki durumuyla ilgili bir şeyler yazarak genel tekrara düşmek istemiyorum zira durumu ortada. çağlar birinci ise galatasaray formasıyla yanılmıyorsam 2 resmi maçta ilk 11'de çıktı. doğrudur, bu maçlarda gayet de iyi oynadı. ancak kendisinin gökhan zan'dan farkının kalmadığını görmeniz gerekiyor. isterse dünyanın en iyi sol beki olsun, oynayamadıktan sonra alternatiflerin değerlendirilmesi gerekir ve emiliano insua, eldeki en iyi alternatiftir.

    2- ağır olduğunu düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    yanlış. fizik itibariyle biraz enteresan bir oyuncu insua. top sürüşü de farklı geliyor göze ister istemez. top ayağına öyle ahım şahım yakışmaz, ama süratlendiğinde gayet hızlı bir oyuncu olduğu görülebilir. görmek isteyene tabii, bakar körlere değil. zaten normalde eğer o kadar ağır bir oyuncu olsa sol taraftaki bindirmeleri bu kadar göze batmaz. ben öyle bir oyuncu tanımıyorum en azından. yine eldeki hakan balta'yla kıyaslamak, tofaş'la honda'yı kıyaslamaya benzer ki, bu da hayli trajiktir.

    3- yabancı kontenjanını işgal ettiğini düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    yabancı hakkı, bir takımda en zayıf görünen mevkiler neresiyse orası için kullanılır. atıyorum, sağlıklı bir arda turan varken sol kanada yabancı transferi yapmak abesle iştigaldir. galatasaray futbol takımının son zamanlardaki en zayıf 2-3 bölgesinden birisi de sol bek mevkisidir. hal böyle olunca emiliano insua gibi bir ismin, kafadan esame listesine yazılması gerekir ki zaten takıma katılma sebebi de budur.

    4- tecrübesiz olduğunu düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    "bu adam geçen sene liverpool'da oynadı" diyince "üff yine mi aynı çorba" diyorsun ama, kaç tane türk oyuncun avrupa'da liverpool ayarında bir kulüpte oynuyor söyleyebilir misin? 1? 2? hem de düzenli olarak... bir sene boyunca... sakatlanmadan... bak büyük yazıyorum bunu: sakatlanmadan.

    5- takım içinde huzursuzluk çıkarmıştır, disiplinsizdir, oynatmazsınız.

    böyle bir şey zaten olmadığı gibi, aksine insua yedek kalmasına rağmen tüm hırsıyla çalışan, gol atıldığında, oynamamasına rağmen oynayanlardan(!) daha çok sevinen, kaybedilen maçlardan sonra uyuyamadığını belirten bir oyuncudur. hiç kusura bakmayın da bunları neill, cana gibi isimler yapsa taparsınız. ama iş oynatılmayan insua'ya gelince hagi bir anda haklı çıkıyor nasıl oluyorsa.

    6- savunmasının zayıf olduğunu düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    zaman zaman savunmada adam kaçırdığı olmuştur insua'nın. doğrudur. ancak şöyle bir şey var. bir tarafta artık 28 yaşında olan ve futbolu son 2 senedir düşüşte olan bir ismin yaptığı hatalar var; diğer tarafta sağda-solda ensesine vurarak "panpa naber ya" dediğim arkadaşlarımla yaşıt insua. birisinin futbolu dibe gitmekteyken diğeri daha futbolunun ilkbaharındadır. sizi bilmem ama ben hakan balta'nın hatalarıyla kaybetmeye tercih ederim emiliano insua'nın hatalarıyla kaybetmeyi. en azından insua adına her şey için henüz çok erkendir. ve bu çocuk hakan balta kadar boşvermiş değildir. hata yapıyorsa da bunun bilincindedir ve bunu düzeltmek için elinden geleni yapacaktır.

    7- hücuma destek vermediğini düşünürsünüz, oynatmazsınız.

    amerikalıların bi lafı var bildin mi?

    8- kiralık oyuncudur, oynatmazsınız.

    ilk kez galatasaray'da şahit olduğum eylem. eğer satın alma opsiyonu olmasaydı bunu da bir yere kadar anlardım ama bu adamın opsiyonu elimizde. üstelik gayet makul bir ücrete alabiliyoruz istersek. 22'sine ulaşmadan arjantin milli takım formasını sırtına geçirmiş. kendisini kanıtlamak için elinden geleni yapıyor. hadi, oynadığı maçlarda kötü oynar, ondan sonra oynatmazsınız, onu da anlarım. ama bu adam oynadığı maçlarda iyi de oynuyor. sırf kiralık olduğu için oynatılmıyor yani.

    yok kere yok. emiliano insua'nın şu takımda oynatılmaması için hiçbir mantıklı sebep yok. emiliano insua'yı beğenmeyip bok atmak için de keza.

    demişsin ya "i don't deserve that!" diye. yok oğlum, mal mısın? "we don't deserve you!"
App Store'dan indirin Google Play'den alın