• 65
    kendileri adına genelleme yapmak ciddi anlamda istemiyorum. eminim maçta *tepemize bir şeyler yağdıranların sayısı 40-50'dir, oysa orda 2600 kişi vardı. kaba bir hesapla %2 yapar bu, ne yazık ki bizim taraftarımız arasında da gözünü fanatiklik bürüyen, racon icabı saçma sapan işler yapan %2'lik bir kısım vardır.
    kafasından ciddi darbe alan batuhan'ın haber olduğu tüm gazetelerde bir grup eskişehirspor taraftarının hastanede beklediği yazıyor. bizim kulübümüzden çıt çıkmadı daha. vicdan azabı vs kim ne derse desin, adamlar üzülmüş ve beklemiş. ben bu taraftarların bizim kızların avrupa basket final maçı öncesi (kupa aldığımız yıl) bize futbol deplasmanına geldikleri gün, gündüzden salona gelip kızlarımıza pankart hediye ettiklerini, tezahurat yaptıklarını da gözlerimle gördüm. ayrıca forumlarını da üşenmedim ve okudum, büyük kısım lanet ediyor sahaya yabancı madde atanlara. herkes durup kendine bakmalı biraz, deplasmanda olsa ve eline bir şeyler geçse sahaya atabilecek olan oran bizim aramızda da %2'den düşük değil. ben bu sözlükte, bizim forumlarda neler okudum neler, rakip oyuncuyu tam isabet ettiremedim diye üzülenler, korner kullanılırken attığı çakmakla yardımcı hakemi isabet ettirdim diye övünenler.

    fanatiklik, aşırılık bu ülkenin bir gerçeği. bu taraftar, şu taraftar demeyeceksin, suçu da karşıda aramayacaksın. genelleme yaparak değil, yapan kişileri bireysel olarak yakalayarak, o çok ünlü kameralarınla tespit ederek cezalandıracaksın. bunu da bir zahmet bu olayların yaşandığı stadın güvenliğini sağlamakla yükümlü bizim güvenlik yapacak.

    ek bir not, eskişehirlilerin forumunda "o şişeyi atan bizden değildi, golü kutlayan bir galatasaraylıdır, o çocuk bizim sol alt bölümümüzde oturmuyordu" filan yazmış. o çocuk tam da sizin sol alt bölümünüzde oturuyordu, onun dışında aynı kısımda 4-5 çocuk daha vardı, kadın taraftar da oldukça çoktu, taa ki bariz şekilde deplasman tribününden gelen zımpırtılar bizi dağıtana kadar. bizim stadımızın güvensizliğini göz ardı ederek, eskişehirspor taraftarını komple genellememiz ne kadar yanlışsa, bu taraftarın "bizden gelmedi yeaaa" demesi de o derece komik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın