• 9
    futbol üzerindeki beğeni ve doğrularını adrenalin* ve testesteron* üzerine kurmuş kesim tarafından ortaya atılması normal olan önerme. bir benzeri için: (bkz: barcelona'nın sıkıcı futbol oynaması)

    bu oyunun bir tane doğrusu yok. mesela ben adrenaline laf etmiyorum, tempolu maçlar izlemeyi bende seviyorum. "tempo olsun çamurdan olsun" diyip arada oynanan orta sahasızlık nedeniyle yüksek tempo ve heyecanla geçen dandik süper lig maçlarını övecek kadar "adrenalin" fetişi değilim, ama premier lig'de oynanan kimi maçlar elbette bana da çok keyif veriyor. öte tarafta testesteron konusu var ki, hiç anlam veremiyorum. bir lig neden "kıran kırana mücadele var, sert oynuyorlar, kemik sesleri bilmemne" diye övülür? bok mu var bunlarda? saygı duymakla beraber anlamıyorum.

    la liga'da ki teknik futbolsa benim favorim mesela. hızla oynanan kör dövüşündense daha yavaş ve bilinçli oynanan oyunu tercih ediyorum çünkü. hele hele başkalarına hiç zevk vermezken benim gibi bazıları için futbolun en üst noktası olan barcelona futbolu... sahada futbolun benim için "ideal" olan formunu izlemek, o paslaşmaları, alan daraltmaları, topsuz oyundaki bilinci ve tabi messi'yi takip etmek en büyük keyfim. sırf içinde barça olduğu için bile la liga'dan öte lig tanımam.

    bu oyunun bir tane doğrusu yok dediğim gibi. herkesin zevk aldığı hususlar farklı fakat birini tercih ederken diğerini çokta yabana atmayın derim. en azından abartmayın. balon denilen la liga'dan hem toplamda hem son 10 yılda kaç şampiyonlar ligi şampiyonu çıkmış, kaç avrupa ligi/uefa kupası şampiyonu çıkmış, bir açıp bakalım. ligde 2 takımlı mücadele var ama alttaki takımlarda o teknik oyunlarıyla avrupada iyi yerlere gelmeyi becerebiliyor.

    "2 takımlı mücadele" eleştirilerine birşey diyemem. bencede kötü bir olay ama çokta önemli değil. lig heyecanı arayanlara bankasya 1.lig'i öneririm, oradaki heyecan hiçbir ligde yok.

    la liga iyidir, iyi. futbol tempoyla fizik mücadeleden ibaret değildir, teknik ve akıl ağırlıklı futbolda iyidir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın