resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1677
    yapı kurmaya çalışan teknik adamdır.

    takıma beş tane transfer yapmış. bu adamların bir kısmını oynatmadığında "niyet oynatmadı?" diye soruluyor. hepsinin oynattığında da doğal olarak bir uyum sorunu yaşanıyor. bugün 3 şubat 2011 gaziantepspor galatasaray maçında orta üçlümüz, ileri üçlümüz ilk defa yan yana oynayan oyunculardan kuruluydu. kalecimiz ilk maçına çıkıyordu. karşımızda da oturmuş bir kadro, oturmuş bir takım, oturmuş bir sistem vardı. yenilmemiz çok doğal.

    neill, culio, yekta orta sahası ilk kez bir arada oynadı. stancu, kewell, kazım üçlüsü ilk kez bir arada oynadı. hatta kewell'ın takıma yeni katılması nedeniyle antrenman sayıları bile sınırlıdır bu üçlünün. bu altılının oturması için zaman gerekiyor biraz. benim gördüğüm, sık sık alan değiştiren, çok yönlü bir takım vardı sahada. özellikle yeni transferler, ilk önce çok yönlülük üzerinde durmuş hagi. neill'den bir oyun kurucu yaratmaya çalışıyor. başardığında çok daha iyi paslaşan bir takımımız olacak. cana-servet ikilisi bence soru işareti. ama bir tercihtir bu da. cana'yı nerede kullanmak istediğine dair bir tercih. daha da önemlisi, neill'la birlikte topu nerede daha iyi kullanacağımıza dair bir tercih... sonuçlarını görmek için zaman gerekiyor.

    ben taraftardaki bu sabırsızlığı anlayamıyorum. devre arası transferleri hep zordur. takımı zorlar, uyumu zorlar, kimyayı zorlar. çünkü devre arası hazırlık kampı çok kısadır ve hazırlık maçı oynamak için yeterli zaman yoktur. tabii bu zamanı bulamadı bu oyuncular, bu takım doğal olarak. biraz sakin, biraz sabırlı olmak gerekiyor.

    hagi'nin denediği şeyler var. deneyecektir. denesin. yanılacaktır. yanılsın. ne var bunda? her karar doğru olacak diye bir şey yok. kim var ki her kararı doğru olan. biz öyle insanlara benim bildiğim, peygamber diyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın