resim
Róbinson Zapata Montaño
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:46
Boy:1.83
Uyruk:Kolombiya
  • 211
    --- alıntı ---

    "cuk" diye oturan bir stancu analizi yapan gökhan çalışkan kardeşim aynı gün bonus olarak bir de zapata yazısı yollamış. lakin gmail bu maili 'spam'a yollamış! neyse ki zapata daha forma şansı bulamadı ve kolombiyalının yarınki gaziantepspor maçında oynaması bekleniyor. zapata'nın sonu da leo franco, de sanctis, orkun, ufuk, aykut gibi mi olacak yoksa o da vatandaşı mondragon gibi uzun yıllar gs'nin 1 numarası olacak? bekleyip görmeden önce mikrofonlarımızı bükreş'e çevirelim. evet gökhan seni dinliyoruz:
    "taraftar tabiriyle 'panter gibi uçabilen', saha içindeki sempatikliğiyle taraftarın sevgilisi olan bir kaleci nasıl günah keçisine dönüşür? iste buna en iyi örneği robinson 'rufay' zapata'dır. o zamanlar 'yeni mondi' diye lanse edilen 1.83 boyunda ki kolombiyali kaleci 2007 yilinda copa america'da milli takim formasını 3 kez giydi. ilk 2 maçta 9 gol yiyen zapata üstüne son sınavında kırmızı kart görerek milli takım da ki gelecegini de noktaladı.
    2007'de steaua'nun başına geçen hagi, eski öğrencisi mondragon'un tavsiyesiyle zapata'yı bükreş'e getirdi. hagi'nin o zaman yaptırdığı transferler yüksek değerlere ulaşmasına rağmen para konusundaki hassasiyeti bilenen kulüp başkanı becali pek ses cıkarmadı. 2 ay içerisinde işler iyi gitmeyince becali hagi'ye karışmaya başladı. ardından da hagi istifa etti. takımda ki coğu oyuncu yollanirken zapata gerek kurtarışları gerek taraftara olan yakınlığıyla kaptanlığa kadar yükseldi.
    2009-2010 sezonuna kadar ne kadar hatalı gol yese de zaman zaman yaptığı zor kurtarışlarla kredisini koruyan zapata, yaşının, gece hayatının (romanya'nın en ünlü gece kulübü bamboo'da selamlaşıp, 'forza dinamo diye kendisini güldürmüşlüğüm de vardır) ve kontrasyon eksikliğinin baş göstermesiyle hatalar artmaya başladı. her kaleci tuhaf goller yer ama fevzivari, hayrettinvari golu yerseniz taraftar size sırtını doner. üstelik yediğiniz goller derbi ve avrupa kupalarına denk gelirse.
    2010-2011 yılında üç kez antrenör değiştiren steaua'da zapata hiçbirinin de gözüne girmeyi başaramadı. romen kaleci tatarusanu transferi de zapata'nin biletini kesti. 21 aralık'ta sözleşmesi fesh edilen, 31 aralık'ta kolombiya'ya uçan zapata ülkesinin takımlarından deportivo cali ile 50.000 dolara antlaşma imzalayacakken, hagi'nin diğer transfer adaylarındaki oluşmayan koşullarıyla bir anda galatasaray'da buldu kendini.
    saha içerisinde ve dışındaki performansını toplayacak olursak bedava alinan bu kaleci tabiki aykut'tan ve ufuk'tan iyidir. ama romanya'da 200.000 dolar yillik alan ve yedi ay top oynamamış bir kaleciye yıllık 700 bin dolarlık bir kontrat sunulduğunu hatırlatmak lazım"
    edit: "o yazının dibine not düş abi. hafta sonu romen arkadaşlarla izlenen bursaspor maçından sonra genel kanı, zapata için yaptığımız yorumlarımız galatasaray'da bir kaleci olduğu varsayılarak yapılmıştır. gördük ki yokmuş. boş kaleden iyidir zapata :)"

    --- alıntı ---
    gökhan çalışkan'ın bener onar'ın blogu için yazdığı yazı. http://antoniobenerrivo.blogspot.com/
App Store'dan indirin Google Play'den alın