resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 441
    1967 yılında (olmalı) büyük bir trafik kazası geçirmiş ve wolkswagen kaplumbağa bir arabanın ön camından fırlamıştı. komik di mi! yıl 1967. metin oktay'ın kral olduğu yıllar ve altında o eski wolkswagen kaplumbağa arabalardan birisi. öyle bir adamdı rahmetli, sıradan insanlar bile ikinci el şavrole peşinde koşarken, koskoca metin oktay'da wolksvagen kaplumbağa.

    35 (izmir) plakalı bir tofaş araba vardı altında. (şerrari idi galiba). evet, koskoca metin oktay ve altında tofaş. kendisini son görenler; tarık öcal, pepe ve arda uskan'dır.turgay şeren, ali uras, alp yalman'ın olduğu bir yemekten gece geç saatte ayrılmış ve ziya restaurant'ın aşağıda ki dükkanına (ortaköy) son bir yolluk almak için uğramış.

    (ziya restaurant'ı bugünkü ziya ile karıştırmayın. eski ziya'yı bu satırları okuyan gençlerin babaları amcaları filan bilir. yukarıdaki, nişantaşı'nda idi, aşağıda ki ortaköy'de)

    izmir plakalı tofaş'ı ile sabaha karşı saat 4.00'da ortaköy'den ayrılmış.

    bu allahın cezası arabaları yüksek süratte durdurmak imkansızdır. hele viraja girince yandın. ben binmek zorunda kaldığım bir şahin'in bagajına 4 torba çimento koyup su sıkmıştım, viraja girince gebermeyeyim diye. bu sayede arabanın savrulmamasını ve durmasını sağlayabiliyordum. her şeye rağmen taksim de durmak için mecidiyeköy de frene basmaya başlaman gerekir. yüksek süratte dururken de bi sürü duman çıkardı tekerleklerinden. çok insanın tabutu olmuştur, rahmetliye de ecel oldu.

    haberi ilk duyduğumda inanmadım. nedeni!, o yıllarda metin ismi çok yaygındı ve "oktay" soyadı da yaygın soyadlarından birisi idi. daha önce başka "metin oktay"ların ölümünü duyup önce aldanmış sonra bizim kral olmadığını öğrenmiştik. bu sefer de öyle olabilir diye düşündüm. radyolar filan devamlı söylemeye başlayınca anladım bu sefer gerçekten bizim kral olduğunu.

    bu konuda ikinci yanılgım da, kazanın anadolu yakasında olduğunu sanmamdır. o günlerde boğaz köprüsü'nün anadolu yakası girişinde büyük bir yol genişletme ve yeni yol bağlantısı çalışması vardı ve bu nedenle sık sık oradaki bariyerlere çarpanları filan görüyor veya duyuyorduk. meğerse boğaz köprüsünün avrupa yakası girişinde olmuş. avrupa yakası girişinde de yol çalışması vardı ama nispeten küçük bir çalışma idi.

    metin oktay belgeselinde turgay şeren yol çalışmaları esnasında kamyon altına girdiğinden bahsediyor. bu yanlış. metin abi; avrupa yakasından boğaz köprüsüne girerken yol çalışmasını son virajda farkedip frene dokununca arabanın savrulup takla atması neticesinde hayatını kaybetti.

    ah be abi. ah be.

    edit: arabası doğan'mış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın