resim
Josmer Volmy Altidore
Takım:New England
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.85
Uyruk:ABD
  • 46
    --- alıntı ---

    altidore hakkında bilmeniz gereken 10 şey
    goal.com türkiye, jozy altidore hakkında bilinmeyenleri sizler için araştırdı.

    - 4 kardeşin en küçüğü olan altidore, 6 ekim 1989'da new jersey'de doğdu.

    - ailesi amerika birleşik devletleri'ne esas memleketleri olan haiti'den göç etti.

    - abd'de lise yıllarında ilk olarak boca juniors futbol okulunda kendisini gösterme fırsatını buldu. onu ilk keşfeden takım new york red bulls oldu ve bu takımla 2006 yılında 16 yaşında iken profosyonel oldu.

    - mls'de 3 sezon geçirdi ve hemen gelecek vaad eden bir oyuncu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. bu 3 sezonda new york red bulls forması ile 16 gol kaydetti.

    - altidore 2008-2009 sezonunun başında la liga takımlarından villarreal'e transfer oldu. ispanyol ekibi bu transfer için 7 milyon avro ödedi. bu ücret aynı zamanda bir mls oyuncusuna ödenen en yüksek rakam oldu.

    - villarreal ile sadece 8 maça çıktı ve ath. bilabao'ya 1 gol kaydetti. 2008-2009 sezonunun ara transfer döneminde xerez takımına kiralık olarak gönderildi. ancak burada forma şansı bulamadı. yaşadığı sakatlık nedeniyle zor günler geçirdi.

    - ea sports tarafından fifa 08 oyunu için kuzey amerika bölgesinin kapak resmi oldu.

    - 2009-2010 sezonunda villarreal altidore'u satın alma opsiyonu ile beraber hull city'ye kiraladı. burada 29 maçta forma giyme şansına erişti. ancak 2 gol atabilmesi hull'ün transferden vazgeçmesine sebep oldu. 21 yaşındaki oyuncu ispanya'ya geri döndü.

    - 2010 yılında haiti'deki depremden sonra yardım çalışmaları için aktif olarak çalıştı ve büyük yardımlar topladı. ayrıca 2010 dünya kupası'nda abd forması ile sahada yer aldı.

    - 2010-2011 yılına villarreal ile giren altidore, sezonun ilk yarısında çok fazla süre alamadı. rossi ve nilmar gibi oyuncuların arkasında kaldığı için mutsuz olan altidore, bu sezon sonuna kadar bursaspor'a kiralandı. altidore transferini twitter sayfasından 'türk şampiyonu bursaspor'a gidiyorum' cümleleri ile duyurdu.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın