• 1
    özellikle atv, star, kanal d, show tv gibi kanalların yaptığı eylem.

    50 dakikalık, yayıla yayıla geçen ve saçma haberlerle dolu ana haber bülteninden sonra araya kısa bir reklam sokulur; saat başı olmasına 5 dakika kala spor haberleri başlar. gariban spiker, arkasından atlı koştururcasına haberleri okur ve ardından vtr'ler geçer. bu haberler genelde 4 tane olur. (bkz: dört büyükler)

    sonrasında spikerimiz hızlı hızlı ve peş peşe biribiriyle alakasız 4-5 haber başlığı okur, ilk duyduğunuzda 'ne oluyor lan' hissine kapılsanız da arkasından duyduğunuz 'şimdi de yurt içi ve yurt dışından derlediğimiz spor turu ekranlarınızda' cümlesini duyunca olayı kavrarsınız.

    bu amcalarımıza yazıktır. futbol ülkesinde yaşamaktadırlar, dolayısıyla ellerinde gündeme dair onlarca haber vardır. ancak onlara verilen süre o kadar dardır ki ceza'dan hızlı konuşmak zorunda kalırlar. ellerindeki haberleri ana haber bülteni spikerinin hızında okusalar, vtr görüntüleri biraz uzatılsa, görüntüleri seslendiren hızını biraz yavaşlatsa dertlerini birkaç saatte ancak anlatabilirler. zaten bizden önce bunu düşünen insanlar olmuş ve spor kanalları böyle meydana gelmiştir. (u: galiba ? )

    bir de bu amcalarımız fuat akdağ gibi, merhaba dedikten sonra direkt haberlere geçmezler, süreleri çok çok çok dar olduğu halde. hepimize önce iyi akşamlar dileklerinde bulunduktan sonra yayını kapatırken bizi güzelim (!) dizilerle baş başa bırakıp, hoşçakalın da derler. severiz kendilerini, hıhı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın