resim
Eric Jeremy Edgar Dier
Takım:Bayern Münih
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:İngiltere
  • 1
    sporting cp'nin 1994 doğumlu ingiliz çocuğu.

    http://img76.imageshack.us/f/dsc09493wa3.jpg/

    yaptığım araştırmalara göre kendisi bildiğin wonderkid olarak gösteriliyor. umbro, geleceğin ingiliz yıldızları olarak gösterdiği gençleri dahil ettiği bir reklam afişinde kendisine yer vermiş. aynı afişte joe hart, adam johnson, theo walcott, jack wilshere ve hatta wayne rooney gibi isimler var. (bu isimlerin ne geleceği kaldıysa artık)

    afiş şu:

    http://i.dailymail.co.uk/...05DC-273_634x424.jpg

    üst taraf soldan sağa:

    joe hart, adam johnson, eric dier, jade bailey (ingiltere kadınlar u15), saido berahino (ingiltere u17), tom cruise (valla) (ingiltere u19)

    alt taraf soldan sağa:

    jack wilshere, fern whelan (ingiltere kadınlar), wayne rooney, connor wickham (ingiltere u17), theo walcott.

    ...

    eric, ingiltere'de doğmuş fakat 7 yaşındayken ailesiyle birlikte portekiz'e taşınmak zorunda kalmış. başlarda, oradaki bir ingiliz okulunda eğitimini görmeye devam ediyormuş. 13 yaşında sporting cp akademisine katıldıktan sonra da bir portekiz okuluna geçiş yapmış ve tam anlamda portekizceyi orada öğrenmeye başlamış. başlarda ingilizce konuşmaya çalışan altyapı hocaları da, daha çabuk portekizce öğrenebilmesi için ingilizce konuşmayı bırakmışlar.

    sporting cp'de ilk önce merkez orta sahada başlamış futbola. ardından altyapı hocası hugo cruz, kendisini stopere çekmiş. o zamandan bu yana da stoper oynuyor eric dier.

    "tipik ingiliz stoper oyuncuları gibi değilim. amacım sadece rakibe tekme atmak değil yani." diyerek de esprili bir yanıt vermiş kendisi. eheh şakacı şey.

    nisan 2010'da profesyonel kontrata imza atmış eric. 16 yaşındayken yani.

    eric'in en büyük hayali ingiltere milli takımında ve çocukluk aşkı manchester united'da forma giyebilmek. 90'larda ingiltere'de çocuk olmak ve manchester united'a sempati duymamak imkansıza yakındır zaten.

    "many people maybe dislikes them (united) beacuse they win so many titles, but i have always been a fan of them. even my father was an united fan."

    "belki birçok kişi united'ı sevmiyor, çünkü başarılarla dolu bir kulüp. fakat ben her zaman onların taraftarıyım. babam bile united taraftarıydı."

    "you can say all you want about the new owners of man city. i think he must be crazy, he think he can win everything with money, but we'll see...!"

    "man city patronu çıldırmış olmalı. her şeyi parayla satın alabileceğini sanıyor ancak görüşeceğiz!"

    orta saha oynadığı dönemlerde roy keane'i, şimdi ise vidic, ferdinand ve pique'yi idolü olarak görüyormuş.

    adı bugünlerde everton'la anılıyor.

    şirin şey:

    http://i.dailymail.co.uk/...005DC-88_306x423.jpg

    beckham görmüş:

    http://i.dailymail.co.uk/...05DC-113_634x492.jpg

    ne derse desin tipik ingiliz:

    http://img115.imageshack.us/f/dsc09418js8.jpg/
App Store'dan indirin Google Play'den alın