• 68
    fikir olarak güzel galatasaray tribünlerinde böyle muhalif bir grubun eksikliği vardı. açıkçası spor siyasete karışmasın, burası tribün burada siyaset olmaz falan demiyorum. bal gibi de olur. zaten şimdiye kadar oluyordu bundan sonra da olacaktır. tribün insanların kimliklerini bırakıp girdikleri bir yer değil ki tribünde siyaset olmasın. her tribün grubu isterse kendi görüşünü ortaya koyabilir. zaten endüstriyel futbola karşı olmak sermayeye, piyasalaşmaya karşı olmaktır. isterseniz bundan sonra hiç endsütriyel futbol geyiği dönmesin, o da siyaset anasını satıyım. yani bu adamların tribünde olmasıyla, veya tribünde (o değil de turbomakinalar çalışıyorum burda tribün orda türbin kafam sikildi yemin ederim) siyasi duruşlarını belli etmesiyle hiç bir sorunum yok.

    açıkçası net bir siyasi ideolojileri (belirli bir sol fraksiyon, görüş -mesela troçkist, stalinist gibi- falan yoksa adamlar sosyalist orası ortada) olduğunu sanmıyorum, onun için siyasi görüş olarak da bu gruba yakınım diyebilirim. yani görüşleriyle de bir sorunum yok.

    ancak gel gör ki arkadaş fazla göz önüne çıkıyorlar. ciddi manada kendilerine ve bence taraftara zarar veriyorlar. protestodan sonra helal olsun tepkilerini belli ettiler ama yeter o kadar daha da devam etmemeliler. tek yumruk'un protestoyu başlatmadığı ortada ancak sanki tekyumruk protestoyu başlattı gibi bir izlenim oluşmaya başladı. suçlu olanlar şimdi yavaştan ezilen psikolijisine girmeye başlayacaklar. grubun biraz kendini geri çekmesi lazım. stada siyaseti ilk sokan erdoğan ve tayfasıydı. klübe ve değerlerine hakaret eden yine onlardı ancak yavaş yavaş, durduk yere galatasaray taraftarının protesto yapmaya başladı iddaları ortaya atılacak. yumurtalı pankartlar medyada ortaya çıktı yavaştan eğer kendilerini kısa bir süre için medyadan çekmezlerse, taraftarın haklı tepkisi tekyumruk grubunun başlattığı ve bütün stadın katıldığı bir organize bir protestoya dönecek. dezonformasyon konusundan çok iyi bir medya var ve ellerine koz verilmemesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın