resim
Róbinson Zapata Montaño
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:46
Boy:1.83
Uyruk:Kolombiya
  • 59
    2007'deki abd-kolombiya copa america maçının 86. dakikasında vakit geçirmekten dolayı 2. sarıdan kırmızı kartla oyundan atılan kaleci.* kendisi bu sebeple oyundan atılan ilk kalecidir şahit olduğum. nezdimde büyük bir başarı(!) yani.

    öte yandan 2007-2009 yılları arasında romanya'da en çok gelişme gösteren oyuncu, en iyi yabancı oyuncu, yılın kalecisi ödülleri gibi çeşitli ödüller almasına rağmen kariyeri boyunca dişe dokunur bir takımda oynamamış. america de cali, cucuta deportivo, rosario central, independiente oynadığı en önemli kulüpler ki en elle tutulur olanı da steaua bükreş.* ve 32 yaşında olmasına rağmen yalnızca 3 kez milli takımda oynamış, birinde de komik bir şekilde oyundan atılmış zaten.

    kişisel kanaatim, bu kalecinin kolombiya gibi kalburüstü bir milli takımın formasını bile doğru düzgün giyememiş, oynadığı en büyük klüp steaua bükreş olan, aldığı ödüllerin hepsini romanya ligi gibi futbol kalitesi ortada olan bir ligde kazanan sıradan bir kaleci olduğu yönündedir. 32 yaşındadır, bana göre gereksiz oğlu gereksizdir.

    ulan zaten avrupa'ya, lige havluyu atmışız, oynat işte ufuk'u da tecrübe kazansın, maç eksiğini kapatsın adam. sadece kale için de geçerli değil bu söylediğim. bunun gibi antin kuntin adamlar alacağına kullan işte elindeki gençleri, altyapıdaki gelecek vaat eden isimleri. bu çocukları oynatmak, ısındırmak için bundan daha uygun bir ortam olabilir mi?

    edit: savaskaradag'ın verdiği bilgiye göre, başka bir milli maçta da brezilya'dan 9 yemiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın