• 2491
    rahmetli babamın vasiyeti üzerine gittiğim ancak açılıştan sonra adnan polat yönetimi ve bu padişahım çok yaşa zihniyeti yok olana kadar bir daha gitmeyeceğim stadyum. meraklısı için söyleyim kombinem var. edirne' de oturuyorum. e-5 üzeri bir yere gitmek için uygunum yani.

    neyse ben stadyuma geleyim. stadyum sanki başka bir takımdan (misal arsenal' den) '' bir tur versene hacı '' mantığıyla alınmış gibi duruyor. ısınamadım ilk maç itibariyle. akustik iyi. konfor daha iyi. görüş açısı mükemmel. pes11 izler gibi maç seyrediyorsun. taraftar iyi organize olursa rakipler çok zorlanır. üstü kapanırsa kışın soğuk da sıkıntı olmaz. iyi olur. gelişte sıkıntı yaşamadık. giderken ise metroda sıra sıkıntısı yaşadık. metro 2000 kişi kapasiteli olduğu için.

    evden çıkarken annem dedi ki :'' stadyuma sağ ayağınızla girin. girerken dua edin. koltuklar yeni. kırmayın. dökmeyin. bu stad bize hayırlı olacak inanıyorum.'' anne her yerde anne. benle beraber gelip stadyumda koltukların tozunu alıp örtü serse şaşırmazdım. :)

    maç öncesi protestoya gelelim. gelenler devletin 1 ve 2 numarası. ben oraya bu kişileri ıslıklama ve yuhlama düşüncesiyle stadyuma gitmedim. birçok taraftar da benim gibi düşünüyordur eminim. ancak kayışın koptuğu anlar rte' den önce konuşan toki başkanı denen zatın sözleri sayesinde olmuştur. aile terbiyesi gereği öğrendiğim bir şey vardır. ölünün arkasından iyi veya kötü konuşulmaz. canaydın' ın eşinin canaydın için toki başkanı' nın sarfettiği '' mahzun ve aciz'' lafından sonra ağladığı iddia ediliyor. bunlar iğrenç şeyler. ayrıca galatasaray yönetimin yanında yönetime söylediği sözler ve bunlara yönetim tarafından cevap verileceği yerde bütün yandaş kanallarda dönen '' protestocu taraftarları stadyuma sokmayacağız '' ifadeleri ise akıl almaz. açıklanamaz. bunların sebebi ise ülkemizde yaygın olan rte yalakalığı ve stadyumu kendisinin yaptığının sanılması.

    stadyumun devlet tarafından yaptırıldığını ve rte' nin bizzat katkısı olduğunu düşüncesi neye dayandırılıyor anlamış değilim. rte harç mı kardı ? kum mu taşıdı ? bakın ben halkı oluşturan vatandaşlardan biriyim. vergi ödüyorum. askerlik yapıyorum. oy veriyorum.. demek ki ben üzerime düşeni yapıyorum. ve devletin tüm kurumlarının da ben ve diğer tüm vatandaşlar için var olduğunu düşünüyorum. polis de bizim için var. jandarma da bizim için var. tsk da bizim için var. hastane de bizim için var. her şey bizim için. biz teba değiliz. sen de padişah değilsin. diyor ki '' biz 600 trilyon harcadık bu tesis için. '' cebinden mi verdin arkadaşım ? benim vergimden verdin. ahmet vergi verdi. ayşe vergi verdi. rakel vergi verdi. rojda vergi verdi. onlardan topladın. tesis yaptın. bize lütfetmedin ki bunu. sen bunu yapmakla görevli insanların başındaki adamsın. bu ülkenin çoğunluğu istiyor diye ordasın. yoksa o koltuk babandan kalmadı sana. geldiğin gibi gideceksin. iki iki daha dört.

    biz bunu kabul edemedik açılış maçında. seni ve toki görevlini protesto ettik. anlaşılmayacak yanı yok bunun. iki kilo kömüre oy vermedik. bir beton yığınına (zamanında sevmesem de ) bir başkanın hatıratını ve takımı satmayız. galatasaray sokakta oynasa kaldırımdan destekleriz.

    maç sonrası açıklamalarıyla: rte, suat kılıç ve yasin ekrem serim iktidar partisinin gerçek yüzünü göstermiştir.kendisinden 2 gr (yazıyla iki) galatasaraylılık beklediğimiz başkan, ultraslan ve diğer galatasaray büyükleri toki başkanı '' yönetim sorumluluklarını yerine getiremedi. '' vb. derken suskunluklarıyla, maç sonrası ise başbakanı ıslıklayanların tt arena'ya sokulmaması ve kombinesi iptal edilen galatasaray taraftarı fikirleriyle ne mal olduğunu göstermiştir. rte ile beraber stadyumu ilk terk edenlerdendir kendisi. bir kaptanın savaşta gemisini ilk terk eden olması gibi saçma bir hareket. show tv hariç türk basını yağdanlık işlevini sürdürmüş, bu olayların hiçbirine tam olarak yer vermemiştir. yaşar okuyan hariç taraftarı destekleyen bir açıklama gelmemiştir.

    söz konusu açıklamalar şunlar:

    "- erdoğan bayraktar: "özhan canaydın'ın karşımıza gelip naif ve sessiz sedasız duruşu dün gibi aklımda"
    - recep tayyip erdoğan: "cikip seyrantepe'de sunun bunn emegi var diyorlar. seyrantepe'nin yapiminda galatasaray'in bir allah kurus katkisi yoktur."
    - recep tayyip erdoğan: "atalarimiz ne guzel soylemis... 'adam ola ki koyar dunyada bir eser, eseri olmayanin yerinde yeller eser'..."
    - recep tayyip erdoğan: "ha galatasaray 'in stadi kullanmasi icin de daha resmi anlasmalar yapilmadi. onu da belirteyim..."
    - hakan sükür: "bu provokasyondur. keske bunlar yerine secilmis kisiler getirilseydi tribüne. demek ki davetiye verirken dusunmeli"
    - yasin ekrem serin : "böyle bir şerefsizlik yok..nankörsünüz..kimin sayesinde o stadta maç izliyorsunuz..kim yaptı lan o stadı size..gerizekalı kuş beyinliler.."
    - i.b.b spor a.ş genel müdür yardımcısı selim terzi: "basbakanı tt arenada yuhlayanların babaları bellı degıldır buna emınım"
    - kardemir karabükspor klubü:"kardemir karabükspor kulübü olarak sayın başbakanımıza yapılan tavrı kınıyoruz.galatasaray kulübü'nün gerekli açıklamayı yapıp sayın başbakan'a teşekkür edeceğini, ahde vefa örneği göstereceğini umuyoruz."
    - akp grup baskan vekili suat kilic: "tepki koyanlar tt arena'da mac izlemesin.. sefillik ve acizlik bu olsa gerek"

    kulübümün cevabı:

    - adnan polat: "ailelerin gelecegi bu stada bu tip insanlari almayacagiz..."
    - adnan polat: "200 kamera ve 40 polis kamerasi goruntulerini inceleyecegiz ve bu insanlari bundan sonra stadlara sokmayacagiz..."
    - adnan polat: "muhtesem bu dügün gecesine bazilari leke düsürdü. bunlar gs'in taraftari degillerdir. bunlar bizden degildir.."

    buralara kadar gelip misafirimiz olan ajax takımını atlamayayım. efendi oynadılar. oyunu çirkinleştirmeden. güzel de oynadılar. keşke bir daha gelseler. gönül isterdi ki maç değerlendirmesi maç sonunun önüne geçmesin ama tribüne siyaset girerse böyle olur. ülkeyi psikolojik anlamda bölenler tribünü de böldü. kına yaksınlar şimdi. kombine de sizin olsun. galatasaray sevgisini bırakın. bari o bizim olsun.

    fişlenmiş 40.000 galatasaray taraftarı/#573428, karabükspor ve gaziantepspor' un galatasaray taraftarını kınaması, arda'dan erdoğan'a 'özür' telefonu ve adnan polat' ın rte' den özür dilemesi olayları da cabası.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın