• 1
    143.sü oynanacak olan tyne wear derbisi, tsi 14:00'te başlayacak. iki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maç, newcastle united'ın 5-1'lik üstünlüğüyle sona ermişti.

    maç öncesinde sunderland 33 puanla 6., newcastle united 28 puanla 8. sırada bulunuyor.

    ulan az kala unutuyordum editi: maçı howard webb yönetecek. hani şu manchester united-liverpool maçından sonra çok tartışılan hakem.*

    newcastle united'da yaklaşık 3 haftadır sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen takımın en önemli ismi andrew carroll'un bu maçta da kesinlikle oynayamayacağı, teknik direktör alan pardew tarafından bildirildi. stevenage ile oynanan fa cup maçında kırmızı kart gören cheick tiote için newcastle united kulübü federasyona itirazda bulunmuş, ancak olumlu bir sonuç alamamıştı. dolayısıyla kırmızı kart cezalısı cheick tiote de takımdaki yerini alamayacak. bunun dışında shola ameobi'nin iyileştiği ve ilk 11'de başlayabileceği gelen bilgiler arasında.

    bu arada sene başında everton'dan transfer edilen ve sakatlığı sebebiyle çok uzun süre forma giyemeyen dan gosling de uzun bir aradan sonra hafta içinde reserve takımın yaptığı maçta forma giydi. tüm hafta boyunca cheick tiote'nin yokluğunda derbide ilk 11 başlayıp başlayamayacağı tartışılan oyuncunun oynayıp oynamayacağı ise merak konusu.

    sunderland'de ise lee cattermole ve danny welbeck'in oynayabilme ihtimalleri %50. hani derler ya, maç saatinde belli olacak diye, öyle işte. bolo zenden'in cezası bitti, nedum onuoha da iyileşmiş durumda. michael turner, john mensah ve fraizer campbell'ın tedavilerine devam ediliyor ve bu üçlü büyük ihtimalle oynayamayacak.

    muhtemel 11'ler:

    sunderland:

    gordon, bardsley, ferdinand, bramble, onuoha; henderson, cattermole, richardson, welbeck; bent, gyan.

    newcastle:

    harper, simpson, s.taylor, coloccini, enrique; barton, smith, guthrie, jonas, nolan; ameobi.

    geldik en sevdiğim kısma. maça ait ilginç detaylar.

    ***sunderland bu derbide son 12 maçta yalnızca 1 kez kazanabilmişken, bu maçlardan 4'ü berabere, 7'si ise newcastle united'ın galibiyetiyle sonuçlanmış.

    ***sunderland, bu derbide son 21 maçta da gol yemekten kurtulamamış. bu demek oluyor ki, newcastle united maça 1-0 önde başlıyor psikolojik olarak.

    ***bak bak. bu daha ilginç hatta. premier lig, "premier league" oldu olalı, bu iki takım hiç 0-0 berabere kalmamış. oynanan 17 maçta 48 gol atılmış ki, bu 2.8 ortalamaya tekabül ediyor.

    ***sunderland bu sezon ligde oynadığı son 7 maçın 5'inde gol yememiş.

    ***newcastle united, sunderland'e karşı oynadığı son 4 maçın 3'ünde penaltı kazanmış.

    ***sunderland'in bu sezon attığı gollerin %80'i forvet oyuncularından gelmiş. (welbeck, bent, gyan)

    ...

    bu cümleye kadar gelebildiysen, şu an içinden okkalı bir küfür ediyorsun, eminim. uzun oldu, farkındayım. aslında "saat 14:00'te başlayacak olan epl mücadelesi." yazıp kaçacaktım ama buraya nereden geldiğim hakkında hiçbir fikrim yok. neyse, hakkını helal et.

    bir maç öncesi programının daha sonuna geldik. bir sonraki programımızda görüşene kadar, hoşçakalın, esen kalın efendim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın