• 627
    bu arkadaşlar, o kadar hırslıdırlar ki, o kadar kazanmaya odaklıdırlar ki, her türlü rezilliğe imza atabilirler.

    geçmişte efes pilsen'e kaybettikleri final serisi sonrası sahaya girip oyuncuları dövmeyi yeterli görmemiş bu güruh, kerem gönlüm'ün doping numunesinde normalde vücudun belli dozda ürettiği bir maddenin standard düzeyin üzerinde bulunması ve maçtan sonra maddenin mario kasun'da da çıkması (ancak normal sınırlar dahilinde) sonrası ortalığı ayağa kaldırıp "toplu doping var" nidalarıyla başarısızlığa tahammülsüzlüklerini ortaya koydular..

    sonra gün geldi devran döndü, bugün takımlarının en iyi iki oyuncusunda, altını çizerek söylüyorum, vücutta hiç bir şekilde üretilmeyen, bir doping maddesine rastlandı.. ne yaptılar? önce yetkililere çamur attılar, istifalarını istediler. sonra türkiye'de bu işten sorumlu organizasyonu tamamen devre dışı bırakıp, numuneleri köln'e yollamışlardır. nitekim "fenerbahçe cumhuriyeti üzerinde oyunlar oynanıyor"dur.

    sonuç: geçtiğimiz yıl hazırlık maçında yaşanan fiyaskodan sonra yerin dibine sokulan, başkanı istifa noktasına gelen galatasaray'ın aksine fenerbahçe tüm pişkinliğiyle "her zaman haklı" olmaya devam ediyor...

    ***

    ali sami yen'e veda: prekazi önümde soluyla ters top atıyor, hagi neredeyse orta sahadan yazıyor, hakan şükür o maçta bile savunmasına yardım ediyor, 95 yaşındaki başkan konuşma yapıyor, eski başkanlar efsaneler yöneticiler tribünde, taraftar stad kapansa da ayrılmıyor, takımın kaptanı, eski oyuncusu ve yardımcı antrenörü gözyaşlarını gizlemeye çalışıyor.. hagi bile ağlayacak, kendini kasıyor.

    düşünüyorum. fenerbahçe böyle bir şey yapabilir mi? bizim 40'ın üzerinde futbolcu çıkardığımız o şöhretler maçına kaç oyuncu çağırabilir fenerbahçe diyorum. kulübün tarihi ile ilgili kim ne biliyor diyorum.. hangi eski başkanın çıkıp konuşma yapmasına izin verilir diyorum.. kısa süre önce belki de tek efsane lefter'le fotoğrafları daha önce kimsenin tanımadığı bir muhabir! tarafından basına servis edilen alex'e ithafen yapılan "fenerbahçe kimseyle pazarlık yapmaz!" safsatasını hatırlıyorum..

    ***

    internet'e giriyorum.. alisamiyen.net'e, galatasaray sözlük'e, scoutgs'ye galatasaray'lı blog yazarlarına bakıyorum... sonra antu'ya bakıyorum.. devamını bile getirmek istemiyorum.

    en fanatik galatasaraylı yazarlardan osman tanburacı'ya bakıyorum. sonra ercan saatçi'ye, selçuk yula'ya bakıyorum..

    ***

    demek istediğim şu ki, teşekkür ederim fenerbahçe. bana seni her gördüğümde galatasaraylılığımı hatırlattığın için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın