*

resim
Ciprian Andrei Marica
Görev:Yatırımcı
Takım:FCV Farul
Yaş:38
Uyruk:Romanya
  • 25
    yakından takip ettiğim bir oyuncudur kendisi. daha önce yazmıştım:

    (bkz: ciprian marica/@ilovedonut)

    öncelikle, marica golcü bir santrafor değil. istatistiklerinden de bu kanıya varabiliriz. kariyerinde çıktığı 146 maçta 42 gol atmış. milli takımda 44 maç 13 gol istatistiği var. en parlak dönemi shakhtar günleri.. lucescu yönetimindeki o takımda 25 maçta 10 gol atmış. eğer gerçekten gündemimizde ise lucescu ile de görüşülmüştür muhtemelen.

    futbolda istatistik elbette önemli ama her zaman her şey demek değildir. örneğin geçen sezonun gol kralı ariza makukula'ya bakarsak, kayserispor'a gelmeden önce yalnızca 2001-2002 sezonunda salamanca'da başarılı olmuştur. kayserispor'dan önce istatistiği 136 maçta 42 gol idi. yani marica'nın şu anki istatistiği ile hemen hemen aynı. bu yüzden marica gelirse ne yapacağı belli olmaz.

    marica'nın oyun yapısına geri dönersek; stuttgart'ta pek başarılı olmadığı doğrudur. elbette bu durumun altında yatan gerçekler var.
    marica'nın önünde cacau ve pogrebnyak gibi iki önemli isim var. cacau almanya'da çok değerli bir futbolcu. brezilya asıllı ve alman milli takımına kadar yükseldi. oynadığı bütün takımlarda teknik direktörler ondan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. pogrebnyak, rusya'nın 2008 avrupa şampiyonasına katılmasında arshavin ile çok büyük pay sahibi idi. gerek elemelerde gerek ligde attığı gollerle oynadığı 2 takım adına büyük iş yapmıştı. sonrasında yaşadığı sakatlık tüm ülkeyi şok etmişti. avrupa şampiyonasında oynayamadı. onun yerini doldurmak için sahaya sürülen pavlyuchenko müthiş bir performans sergiledi ve bugün tottenham'da oynuyor. pogrebnyak, euro 2008'de oynayıp vitrine çıkma fırsatını kaçırsa da avrupa'ya transfer olmayı başarmıştı. o da şimdi stuttgart'ta. cacau da pogrebnyak da marica'ya göre daha kariyerli oyuncular. daha fazla gol atmışlar. bu yüzden marica'nın yedek kalması olağan. ayrıca almanya ligi ve stuttgart'ın yapısına da uygun değil. yıpratıcı bir oyuncu. hızlı değil ama çabuk hızlanabiliyor. tarzı klose'yi andırıyor. tabi ki onun kadar golcü değil. bu yüzden almanya ligi ona uygun değil.

    bize geldiği takdirde tek forvet olarak iş yapamaz. mutlaka yanında golcü bir oyuncu olmalı. bu oyuncu da kadromuzda mevcut: milan baros.
    burada önemli olan soru; hagi çift forvete geçer mi? görüldüğü kadarıyla hagi 4-3-3'e benzer bir sistemle devam edecek. en azından bu sezonu öyle bitirecek. seneye çift forvete geçerse milan baros'un yanına en uygun adaylardan biridir marica.
App Store'dan indirin Google Play'den alın