• 1
    1966 yılında kütahya'da kütahyaspor olarak kurulmuştur.en sevilen tezhüratı ise açık mavi,koyu mavi,dep gali'dir. renklerini kütahya'da sürdürülen çinicilik sanatında sıraltı tekniğinde kullanılan mavi ve kobalt mavisi (lacivert) renklerden almıştır. mazisini arayan kulüp şu an amatör kümede mücadele etmektedir.

    kütahyaspor'un tarihindeki en önemli olaylardan birisi, 1968-1969 sezonu türkiye kupası ilk turundaki galatasaray eşleşmesidir. kütahya'da oynanan ilk karşılaşmada kütahyaspor, o zamanlar metin oktay, gökmen özdenak, ördek mehmet gibi futbolcuları kadrosunda barındıran galatasaray'ı bir de penaltı kaçırarak 4-3 mağlup etmeyi başarmasına rağmen, ikinci maçta 2-1 yenilince gol averajıyla rakibine elenmiştir. o sezon finalde göztepe'yi yenen galatasaray kupanın sahibi olmuştur.

    kütahyaspor'un türkiye kupalarındaki en başarılı sezonu ise 1969-1970 sezonudur. yarı final oynama başarısı gösterdiği kupanın ikinci tur birinci kademe maçında feriköy'ü 2-1 ile geçen kütahyaspor ikinci kademede mersin idman yurdu'nu 1-1 ve 1-0'lık skorlarla elemiş, üçüncü turda da ptt'yi 2-0 ve 2-3 ile geçerek yarı finale çıkmıştır. dişli rakipleri eleyerek geldiği yarı finalde ise 0-0'ın rövanşında 4-0 yenildiği eskişehirspor'a elenerek finalin eşiğinden dönmüştür. bu tarihi yarı final için kütahyaspor taraftarının ürettiği "mersin idman yurdu ptt, sıra geldi es-es’e sloganı" halen hatırlanmaktadır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın