• 120
    an itibariyle ihbar sisteminde önemli bir değişikliğe gitmiş bulunuyoruz. bilindiği gibi daha önce muhbirler tarafından ihbar edilen entry'ler moderasyon incelemesine kadar arafta tutuluyor ve görülemiyordu. (bkz: #544372) bugünden itibaren ise ihbar edilen entry'ler sadece moderasyon tarafından incelendikten sonra silinebilecek. yani bir entry muhbirler tarafından ihbar edilmiş olsa dahi, incelemeye alınana kadar görülebilecek, ihbar geçerliyse entry silinecek, geçerli değilse yanlış ihbar olarak değerlendirilecektir. eğer ihbar edilen bir entry, moderasyon tarafından değerlendirmeye alınmadan önce, yazarı tarafından silinir veya silinme sebebi bertaraf edilirse ya da moderasyon tarafından silinirse, ihbar hükümsüz ihbar olarak değerlendirelecektir.

    bu arada, an itibariyle 1. nesil yazarların hepsine ihbar yetkisi verilmiştir.

    işbu sebeple entry ihbar modülünün kullanımıyla alakalı birkaç bilgi vermek gerekirse;
    - bir entry'yi ihbar etmek en için entry'nin altında bulunan "ihbar et" butonu vasıtasıyla entry ihbar modülüne ulaşabilir ve ihbar sebebini seçtikten sonra o entry'i ihbar edebilirsiniz.
    - sebep kısmının altında bulunan açıklama alanı ise, sadece "daha önce yazılmış zaten bu" sebebiyle ihbar ettiğiniz entry'lerde doldurulması zorunludur. onun dışında açıklama kısmı doldurulması zorunlu değil, ihtiyaridir. açıklama kısmına, ilgili moderatöre inceleme sırasında yardımcı olabileceğini düşündüğünüz şeyleri yazabilirisniz. (örneğin belalı entry'lerde, küfür hakaret vs. içeren kısımlar) fakat yaptığınız bu açıklamalar, modlog'ta silinme sebebinde görüleceği için resmi bir üslupta olmalıdır. (yani 'aga şu entrye bi bakıver bence silinmesi gerekiyor', 'bu adam hep böyle hatalar yapıyor' tarzı açıklamalar geçerli bir ihbar olarak değerlendirilmeyecektir)
    - ihbar modülünü kötüye kullananların ve/veya çok fazla sayıda hatalı ihbar yapanların ihbar yetkileri ellerinden alınacaktır.

    ayrıca ihbarlarla ilgili kişisel istatistiklerinize ben kısmından ulaşabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın