resim
Juan Emmanuel Culio
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:40
Boy:1.76
Uyruk:Arjantin
  • 123
    kendisini tanımayanların, onun hakkında belirgin düşüncelere girmemesi iyi olacaktır.

    culio, cfr cluj takımında sağda solda ortada oynadığı maçlar oldu. takım genelde 4-4-2 oynuyordu, taktiksel değişiklikler yaptıklarında 4-4-1-1 gibi oynuyorlardı. culio hep ortadaki dörtlüde oynadı.

    tarzını özet geçmek gerekirse; orta sahada hem çalışan, hem de tekniğini gösteren bir futbolcudur. oldukça yararlı bir transfer oldu. fakat transferlere devam etmeleri, daha çok ofansif güç almaları lazım. kaleci veya defans eksikliğine daha çok önem verenler olacaktır. hayır, kaleci ve defans geçen senelerdeki gibi takım iyi oynarken kapatmamız gereken bir eksiklikti. şimdi öncelikle eski ofansif gücümüze, hırsımıza kavuşmamız; maçlarda saldırmamız lazım. bunu bu devre sağlayabilirsek, sezon sonunda defansa yönelebiliriz.

    cluj'da başka tür futbolcular var, galatasaray'da başka tür futbolcular var. bu nedenle culio'nun oynayacağı yerler gheorghe hagi'ye göre değişebilir. cluj'da orta sahada sol bek oynayabilen tarzda edimar ve leo veloso, ortada defansif oynayan kivuvu, iki yönlü oynayan dica, porto'dan kiralık gelen tomas costa, iki kanatta da oynayabilen ama daha çok sağda oynatılan hora ve kone, forvette veya daha geride oynayabilen de zerbi ve rafael santos vardı. culio ise üç bölgede de kullanabilen as futbolcuydu. şampiyonlar ligi'nde daha çok kanatlarda oynadı. dica olmadığı zamanlar onun yerine geçti.

    gelelim galatasaray'da nerelerde oynayabileceğine. eğer şimdiki gibi biri geride olmak üzere 3 orta saha, 2 kanat ve 1 forvetle oynayacaksak; iki yönlü oynayan 2 orta saha oyuncusundan herhangi biri olabilir culio. temposu, mücadalesi, tekniğiyle orada iyi iş yapar. muhtemelen gheorghe hagi'nin düşüncesi de böyledir. culio iki tarafta da oynayabilir. zaten hakan balta sağ içte böyle oynuyorsa, cluj'da orta sahanın her yerinde görülebilen culio rahat oynar.

    bu sezon culio'nun yaptığı asistlere genel olarak bakarsak, kornerlerden ve kenardan kullanılan frikikleri iyi kullanıyor. ancak biliyorsunuz ki bize her yıl duran topları iyi kullanan biri geliyor, ama bir türlü duran topları kullanamıyoruz. kullanabilmek için hem oyunculara, hem de çalıştırıcılara iş düşüyor. o konuda hiç umutlu değilim.

    culio'nun soldan açtığı ortaların yanında, sağ kanatta sola çekip açtığı ortalar da iyiydi. olur da sistemimiz değişir ve culio kanatlarda oynarsa, bu ortaların işe yaraması için bir forvet almamız gerekli. cluj'da çoğunlukla boy avantajını kullanan lacina traore, bazen de daha geriden gelen diğer oyuncular gol atıyordu. milan baros bizim için çok önemli. onun olmadığı zamanlarda bizde şu an içerde gol atabilecek futbolcular ya pino gibi kendi pozisyonlarını kendileri yaratıyor; ya da kewell, arda gibi gizli golcüler var. kazım belki orada iş yapabilir ama bize yedek olsa bile mutlaka boyu en az 184 cm olan, yavaş olmayan bir santrafor gerekli.

    culio müthiş transferdir demiyorum. burada yararlı olmayabilir. kötü transferlerimizden biri olabilir. yerine daha iyi oyuncular da alabilirdik tabii ki. ama kimse içinde bulunduğumuz şu durumdan defansa ranocchialar, naldolar, demichelisler, orta sahaya barryler, van der vaartlar, lucho gonzalezler alarak kurtulacağımızı sanmıyordu değil mi? bu tarz futbolcular almamız gerekiyordu. ve gheorghe hagi tanıdığı bir ligden tanıdığı bir futbolcuyu aldı. ayrıca culio 27,5-28 yaşında, yaşlı değil ki. 4 yıl rahat oynar. zaten kaç yabancı futbolcu bize gelip 4 yıldan fazla oynuyor ki?
App Store'dan indirin Google Play'den alın