• 5070
    --- alıntı ---

    adnan polat ve adnan sezgin döneminde transferlerin hep bir sistem ve mantık içinde yapıldığını düşündüm.

    sistemin 3 varyantı var:

    1) haldun üstünel'in aldıklarını arıtma: meira, dos santos keita, elano gibi.
    2) yıldırım demirören ve aziz yıldırım'ın elindeki bedava oyuncuları alma (çöp ev teorisi).
    3) aldığın gibi gönderme. misimovic, insua, 8 ay uğraştığın ali turan (kaptan kirk'ün, ışınla bizi scooty teorisi).

    bu çerçevede geleceğe şöyle bakabiliriz:

    1. basamağa göre sene sonunda kewell ve neill gider, bu kesin. baros müzmin sakat olduğu için şimdilik elde tutulur (linderoth alt teorisi).

    2. basamak: açılan yerlere bonservissiz hale gelen tabata ve zapotocny ilk 2 büyük adaydır. yerliler içinse şubat ayında manisaspor veya tercihen kayseri'den bir stoper ve kaleci ayartılmaya başlanmıştır, 6 ile 8 aylık bu süreçte (ufuk ve ali turan'daki gibi kuluçka dönemi) civcivler yumurtadan çıkar ve temmuz 2011'e ulaşılır. ayartılan oyuncular, hagi'den sonra gelen ve takımı 5 hafta çalıştıran hoocadan sonraki yeni hocaya teslim edilir. eylül ayında da 3.faza geçilir.

    3. basamak: bundesliga'dan ailton kıvamında hafif tombalak, sevimli bir golcü / asistçi alınır, biryerlerden de bir yabancı stoper kiralanır ve o sıralarda göreve başlayan hagi'den sonraki 3.hocaya teslim edilir.

    bu aşamada kaptan kirk, "energize us scotty" dediğinden bundesliga'dan gelen oyuncu kovulur, kiralık olan kadro dışı bırakılır, 8 ay uğraşılan stoper de bucaspor'a gönderilir.

    tabata ve zapotocny idmanlara devam ederken, halen sakatlığı süren baros'un yerine golcü alınması gerektiği tartışmaya açılır. doğaldır ki nobre gündeme gelir.

    31 aralığı 1 ocak'a bağlayan gecede, herkes yılbaşı sebebiyle zurna durumdayken, www.galatasaray.org.tr isimli sitede, genç halil ile gurbetçi ismail'in takıma katıldığı ilan edilir. sayfa tıkladığında, en altta "windows times new roman utangaç" formatında bir yazı ile, guiza'nın da antalya kampına yetişeceği bildirilir.

    başkan bu dönemde "son transferlerle takımın eksiği kalmadı" + "ben futbolcunun hızlısını değil karakterlisini severim" + "kazım kazım'a çok şans verdik ama o bunu anlamadı, burası onun son şansı" diyebilir.

    --- alıntı ---

    ufuk sezekkaplan : alisamiyen.net'de forum yazarı ; ilginç tespitler yapmış.

    http://tinyurl.com/3a7elqe
App Store'dan indirin Google Play'den alın