resim
Colin Kazım-Richards
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 384
    premier league çatısı altında oynana futbolu, genç futbolculara verilen önemi, orada piyasası olan bir futbolcuyu transfer etmenin zorluğunu düşünün. ki italya, ispanya gibi liglerden genç futbolcuları araklar büyük takımlar bir şekilde ama ingiltere'de vatanı ne olursa olsun genç bir yetenek varsa o mutlaka ingiltere sınırları içerisinde kalır. büyüklerden biri kapar. ben bunun aksi bir örneğini görmedim şu güne kadar.

    mevzu, sergenvari söylemlerle ''çok büyük topçu olsa bizim memlekette işi ne'' klişesine gelsin istemiyorum, söylemek istediğimde bu değil ama bu yaşta bir adamı ingilizler bir şekilde bıraktılarsa bu işte amiyane tabirle bir '' arıza '' vardır. hareket noktam kazım olmakla beraber, onun potansıyelini inkar etmek değil amacım. potansiyeli olduğu açık.

    o zaman soru şu oluyor; hemde potansiyeli olan bir genci nasıl olur da ingilizler bizim lige kaptırır ?
    kazım'ın saha içi- dışı disiplini, özel hayatı, son günlerde basına yansıyan mevzuları, hakem ve rakiplerle olan diyalogları düşünüldüğünde cevap gayet net bulunuyor.

    bir diğer husus, memleketin genel futbol yapısı, insanların futbol anlayışı maalesef bu tür adamların ülkede barınmasını zorlaştırıyor. maç öncesi ısınmaya ipod ile çıkıp dans eden futbolcuları normal karşılayacak seviyede değiliz henüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın