• 186
    http://www.youtube.com/watch?v=y3X274lz3wY

    videoda kendisi michael jordan hazretlerini bakkala göndermektedir. sene 1997. nba'deki ilk sezonu. yaş 22. karşısındaki michael jordan. gelmiş geçmiş en büyük basketbol oyuncusu, ayrıca allen iverson'ın crossover denen hareketini en iyi icra edenlerden biri. bu sefer kendisi kurban. ayrıca kendisi iyi de bir savunmacıdır.

    ismi michael jordan gibi üstadlarla anılırken, nba'in altını üstüne getirmişken, yaşadığı sorunlar ve duygusal kişiliği yüzünden kariyerinde inanılmaz bir düşüş yaşamıştır. yedek olmayı asla kabullenememiş, bir çok koçla papaz olmuştur. philedelphia 76'ers'tan ayrıldıktan sonra denver nuggets ve detroit pistons'ta oynamış, özellikle detroit pistons macerası fiyasko olmaktan öteye gidememiştir. arada memphis grizzlies'e uğrayıp, daha sonra yeniden philedelphia'ya dönse de eski günlerinden oldukça uzak bir görüntü sergilemiştir. hatta bir ara basketbolu bıraktığını açıklamıştır. ayrıca küçük kızının yaşadığı sağlık sorunları buhranlı günlerini daha da zorlaştırmış, mental açıdan oldukça yıpranmıştır.

    ikinci philedelphia macerasından sonra nba'de takım bulamamıştır. onun beşiktaş'a gelişi basketbol oynama aşkından başka bir şeyle açıklanamaz. zaten yedek kalmaya dayanamaması ve bu yüzden koçlarla arasının bir türlü iyi olamamasının sebebi de budur. kendisi şu an 36 yaşındadır. basketbol tekniğini hıza, çevikliğe ve sıçrama yeteneği üzerine kurmuştur. bu yüzden yaşlanmak ona yaramamış, herkesten fazla etkilemiştir. bu duruma düşen çoğu basketbolcu, emekli olmayı tercih ederken, kendisi basketbol'da çok da iddialı olmayan ortalama bir avrupa takımı olan beşiktaş'a transfer olmayı tercih etmiştir. parasal açıdan herhangi bir derdi olduğunu sanmıyorum. amacı onca bireysel başarısına rağmen, kendini kanıtlama hasreti ve bitmeyen basketbol aşkı sayesinde şu an türkiye'de onu basketbol oynarken izleyebiliyoruz diye düşünüyorum ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın