• 11
    (bkz: joao leite) ile (bkz: baltazar) tarafından 1984 yılında evangeliszm mezhebine bağlı kurdukları derneğin adıdır. kendilerini dernek olarak gören ama tarikat olaran iş güden yapının üyelerinin coğu futbolcudur. tarikatin amacını resmi web sitelerinde "evrensel bir spor olan futbol ile tüm dünyayı isa'nın sözlerini yaymak" olarak açıklarken stratejilerini ise;"her türlü yolu kullanarak incil'i sporun içine sokmak ve bu doğrultuda yapılan çabaları ödüllendirmek.kendilerini tanrının krallığına adamış futbolcuları başka ülkelere göndermek ve tanrı sevgisi mesajını yaymalarını sağlamak.liderleri,işçileri ve sporcuları daha disiplinli ve evangelist hale getirmek." olarak açıklanmıştır.

    http://www.atletasdecristo.org/site/

    real madridli (bkz: kaka)bu tarikatın en koyu müridleri arasında yer alır.2007'de yılında aldığı dünyanın en iyi futbolcusu ödülünü,sergilenmesi için sao paolo'da bağlı olduğu kiliseye göndermişti.ayrıca kazancının 10%'unu tarikata bağışlayan kaka, 2009 yılında 1,1 milyon dolar bağlı olduğu kiliseye bağış yaptığı biliniyor.

    bu tarikatın en bilinenleri ise;

    (bkz: adriano)
    (bkz: kevin kurayni)
    (bkz: cafu)
    (bkz: ze roberto)
    (bkz: lucio)
    (bkz: marcelo bordon)
    (bkz: dirk heinen)
    (bkz: markus merk)

    bu tarikata benzeri oluşumlar abd, almanya ve italya gibi ülkelerde yayılmayı sürdürüyor.almanya'da kurulan "fussball gott", italya'da kurulan " atleti di cristo" ise tarikatın katolik versiyonu olarak dikkat cekiyor.ancak futbolun içine siyaset gibi dini olguların girmesinden rahatsız olanlar bu tarikata bazı önlemler almaya itmiştir. bilinen örnek isegremio kulubu 10'dan fazla evangelist fubolcunun aynı anda takım kadrosunda oldugunu fark edince ,bu futboluların hepsini satmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın