• 137
    şimdi şöyle bir şey var; yerli yersiz yapılan (mesela fenerbahçe'nin türkiye kupası maçı yokken) fenerbahçe - türkiye kupası esprilerinden bana fenalık geldi.

    beşiktaşlılar'a bakın, bu sezon ligde ve türkiye kupası'nda iddiaları giderek azaldıkça "olm bizim için bunlar önemli değil, biz avrupa'da kupa istiyoruz" şeklinde kendilerini avuturlar. fenerbahçeliler son yıllarda sıklıkla finale çıktılar bu kupada. finale çıkarken her şey iyiydi de, kaybedince "ahahaha ne biçim şeymiş o türkiye kupası öyle? bence kaldırılsın" demeye başladılar. galatasaray öyle değildir. galatasaray'ın bu sezon kupayı ne yazık ki kendine tek hedef olarak belirlemesinin hedefsizliğiyle bir ilgisi yoktur. biz geçen sezon * takımımız gayet iyi giderken, avrupa'da önümüze gelene bir tekme sallarken taraftarımız "en son 2004-05 sezonunda kupayı aldık. bu sene ne kadar başarılı olursak olalım, kupayı da müzeye götürelim" diyordu. bu yolda geçen sezon yanlış hatırlamıyorsam arda turan ve harry kewell'ı; yine yanlış hatırlamıyorsam bir türkiye kupası maçı olan orduspor deplasmanında sahada bıraktık. türkiye kupası her zaman bizim için bir hedeftir, türkiye kupası'nın adının devam etmesini sağlayan da galatasaray'dır. işin acı tarafı; artık "türkiye" adını taşıyan tek müsabaka halini alan, türkiye'nin dört bir yanından takımların yer aldığı ve sembolik olarak büyük değeri bulunan bu kupa'da son 1o senede sadece 1 final oynamışız * . şu anda galatasaray taraftarı'nın çoğu için bu durum son 3 senedir şampiyon olamamamızdan da, bu seneki kötü gidişattan da önemlidir.

    diyeceğim o ki; rakiplerle aramızdaki istatistik dengelerini bozan, taşıdığı sembolik değerle bizim için gurur kaynağı olan bu kupa her zaman rakiplerimizden bir adım önde olmamızı sağlamıştır ve ben (naçizane) bu kupayı bu sezon bir kere daha müzemize taşımamızı çok istiyorum. siz ister buna "züğürt tesellisi" deyin, ister bana hak verin. bu sene bu kupayı almalıyız.

    edit: trouble eklemesi:

    - biz buraya şova gelmedik. o şovu tribünde yapıyorlar; o bakan öteki milletvekili... o şov orada yapılıyor, burada yok. siz galatasaray takımı'nın tarihine kupa kazandıracaksınız, kendi futbol hayatınıza da bir kupa şampiyonluğu ehaee... nedir bu haliniz? maça çıkıyoruz, kupa finaline. tam 1,5 gündür size seslenmiyorum, hala burada aynısınız. siz böyle mi geldiniz bu yerlere? ciddiyetinizi koruyarak geldiniz. inşallah beni yanıltırsınız. ordakiler şov bizim işimiz değil. bizim işimiz top oynamak. kendinize gelin buradan sahaya kadar. başarılarınıza bir yenisini daha ekleyin. size yakışan odur, büyük ünvan sahipleri büyük takımlara yakışan odur. o ciddiyetle her takımı ciddiye alarak... ve en az leeds maçı kadar, arsenal maçı kadar koşarak. çünkü tarihe bir kupa daha kazandıracaksınız.

    fatih terim, 1999-2000 türkiye kupası finali'nde...
    teşekkürler trouble, her ortamda takipçinim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın