• 98
    birçok galatasaraylı'nın da içinde bulunduğu çok geniş kapsamlı bir güruhun 'anti tribün' hareketi başlatmasına sebep olan maçtır.

    şiddeti sevmiyoruz, istemiyoruz. eyvallah. peki hırsızın hiç mi suçu yok? eğer denildiği gibi fenerbahçeli kaleci gidip kaptanımıza dalaştıysa, bunun üzerine fenerbahçeli oyuncunun babası sahaya girmiş ve kaleci antrenörüyle ortaklaşa bizim çocukları tartakladıysa, o zaman bu kargaşada neden yine 'metanetli, sabırlı, seviyeli' olması gereken galatasaray taraftarıdır? futbolcu anlık sinir yaşayınca 'o da insan' diyenler, o iki kişi insan değil midir? bununla beraber burnu kırılan fenerbahçeli futbolcunun ifadesinde de açıkça belirttiği üzere burnunu kıran darbe, kargaşada galatasaraylı futbolcunun tekmesiyle oluşmuştur. sahaya giren iki kişinin asıl hedefi bellidir. buna rağmen sahaya girip terör estirmek için haklı bir neden değildir ama tekrar sormak lazım; hırsızın hiç mi suçu yok?

    ingilterede'ki yasalar aynen getirilsin madem buraya, bakalım o zaman kim kime nasıl şiddet uygulayacak. yıllardır tribünde ve sahada eşi benzeri görülmemiş haksızlıklara uğrayanlardan şiddet içermeyen davranış beklemek, vietnam'da savaşıp kafayı sıyıran askerden normal olmasını istemey benzer. etki tepki kardeşim. dün deplasmanda kafalarına mermer yiyenler, bugün aynı kişilerin kendi oyuncularını tokatlamasını hazmedemezler. bu kadar basit.

    edit:
    bir konuya değinmeyi unuttum;
    örnek olarak fenerbahçe kalecisi volkan'ın tribüne dönüp cinsel organını avuçlaması, tribünün sahaya inmesini haklı çıkartacak bir neden değildir. aksi bir durum ingiltere'de olsa ve sahaya girseniz, stadyuma girdiğiniz son maç o olur. ancak yine aynı duurm ingiltere'de olsa o volkan 3 ayrı sebepten ötürü en az 6 maç ceza alır.

    (bkz: önce adam ol)
App Store'dan indirin Google Play'den alın