resim
Adam James Matthews
Takım:Omonia Lefkoşa
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.78
Uyruk:Galler
  • 1
    adam matthews 1992 doğumlu ve şu an cardiff city formasını terletiyor. mevkiisi sağ bek. swansea doğumlu olan ve rugby konusunda da yetenekli olan adam, futbolu seçmeden önce, swansea penyrheol okulu'ndayken, ospreys rugby takımından teklif alır; ancak o futbolu seçer.

    futbola attığı ilk adım pek olumlu sonuçlanmaz. garden village fc akademisinden swansea city takımının altyapısına getirilen oyuncu, burada beğenildikten sonra antremanlara çıkmaya başlar. fakat bu süreçte kolu kırılan adam'ı, kulüp, iyileştikten sonra tekrar çağırmak suretiyle geri gönderir. babası, adam'ı iyileşme sürecinden sonra geri götürdüğünde ise, kendisine altyapılarının tamamen dolu olduğu söylenir. çok kısa bir süre sonra swansea city'nin ezeli rakibi cardiff city, adam'ı, yaklaşık 40 tane 8-9 yaş grubundaki çocukla birlikte denemeye alır ve bu 40 çocuk arasından tek beğenilen isim adam matthews olur. böylece adam, 8 yaşında cardiff city formasını sırtına geçirir.

    2009 sezonu başında yani henüz 17 yaşındayken profesyonel kontrata imza atan adam, bu sezonda toplam 35 resmi maçta görev alır. ocak 2010'da manchester united kulübünün transfer ettiği söylentileri yayılınca, cardiff city kulübü, oyuncu için kendilerine resmi bir teklif gelmediğini açıklar. 2009/2010 sezonu sonunda, football league championship'te yılın çaylağı ödülüne layık görülür.

    adam, kendisi gibi cardiff'te yetişen ve şu an celtic forması giyen joe ledley'i idolü olarak görüyor. birlikte oynadıkları dönemde kendisine çok yardımcı olduğunu, takımdan ayrıldıktan sonra bile kendisiyle ilgilendiğinden bahsediyor. galler'in yaş altı takımlarının çoğunda görev yapan oyuncu, henüz a milli takım formasını giymese de, ilerleyen yıllarda o bölgenin değişmezi olabilir. birçok kesim tarafından, mevkiileri farklı da olsa, aaron ramsey'le kıyaslanmaya başlamış bile. kim bilir, belki de swansea city kulübü ve taraftarları, şu cümleyi kurduklarına bir gün çok pişman olur:

    “we don’t have any room for you in our youth development programme.”
App Store'dan indirin Google Play'den alın