• 15
    grup tanımlarının sayısal karşılığının yaş aralığı şeklinde değil, doğum yılına göre olması gerekir. örneğin ben, "prekazi'yi bilen" nesilden olmama rağmen, yazarlığım onaylığında "hagi ile coşmuş" grubun üst limitindeydim. şimdi hakkımla "prekazi'yi bilen" nesile dahilim, o ayrı! ancak, bir 10 yıl daha sözlükte takılırsam "metin'i görmüş" olacam gibi durum var ortada! sözün özü; bu gruplar yaş artışıyla paralellik gösteren tanımlar olmadığından, sabit bir aralığa denk gelmelidir diye düşünüyorum. ya da yaş artışına uygun düşen tanımlamalara karşılık gelmelidir.

    diğer yandan, bu gruplar halihazırda kayıt tarihine göre sabitleniyorsa, o da garip bir bilgi oluyor. mesela bu "altyapı"daki arkadaşlar, belki de çoktan sözlük anayasası'na göre legal hale gelmişlerdir ama biz orda hâlâ "53" görüyoruz. benim aklıma yatanı, bu istatistiğin yıl aralığına sabitlenip, gruplara dahil olan yazar sayılarının da ona göre güncellenmesi gerektiğidir.

    bu yazdıklarımdan ben bile bir şey anlamadım! kafam karışık sözlük... n'olacak bu galatasaray'ımın hali? bak üzüntüden nelerle uğraşıyorum!
App Store'dan indirin Google Play'den alın