• 7
    bazıları için futbol sadece futboldur, bazıları için değil.

    haftasonu olsa da maça gideyim diye bakan milyonlarca futbolsever için futbol sadece futboldur gençler.
    adamın umurunda değildir, taktik-maktik. takımı kazansın ister, başka şeye takılmaz.

    bu adamlarla ilgili hiçbir sağlıklı ve kesin bilgi yoktur. mesela diyemezsin ki, bunlar fakirdir-zengindir, üniversite mezunudur-ilkokul mezunudur, dindardır-ateisttir, yabancı dil bilir-bilmez, türktür-değildir. hiçbir bilgi bulamazsın. elindeki tek veri bu adamlar gazetede, internette, artık başka hangi mecra varsa oralarda maçların eleştirisini yapmak için kasmazlar kendilerini. galiplerse rakiplerini kızdırır, mağluplarsa alaya alınırlar. o kadar. derbi maçsa 1 hafta sürer bu, değilse salı günü biter mavra. adamlar da ancak senin, benim gibi bu işleri kafaya takmış adamları görürse bir, iki soru sorar. çoğunda cevabı dinlemez bile.

    bu tip adamların dünya futbolunun ilerlemesiyle ilgili de türk futbolunun ilerlemesiyle ilgili de en ufacık katkıları yoktur, olamaz da. dertleri de değil zaten. onların kafaya takmaları gereken çok daha başka işleri var. hemen atlama. devamını oku.

    futbol sadece futbol değildir.
    evet değildir. ama kim için? bunu kafaya takanlar için. gerisi hikaye. futbolu kafaya takan benim gibi, senin gibi tiplerin de futbolun güzelleşmesine zerre kadar katkısı yok. ne o, şaşırdın mı? hiç bana “ama biz güzel futbol izliyoruz, istiyoruz” deme, bunun olmasının seninle bir ilgisi yok.

    niye bizim de en ufacık katkımız yok biliyor musun? türkiye’deki bizi toplasan, verdiğimiz oylarla istanbul’daki herhangi bir muhtarlık seçiminde bile belirleyici olamayız. o kadar azız.
    dünyada kalabalık olduğumuzu sanıyorsan, senin için üzgünüm. italya'da, ingiltere veya ispanya'da da durum farklı değil. oralardaki her futbolsever fever pitch'deki paul değil.

    son zamanlarda bütün ülkeyi saran bir hastalık var. taraf olmak. ille de bir tarafı tutmak gerekiyor anasını satayım. hiç kimse de demiyor ki, ulan öbürlerinin dediği şu şey doğru. anca birbirine sallama.
    ama milletin umurunda değil. wikileaks diye soruyorlar, videoyu görmüşsünüzdür. vatandaş ilaç, giyim hatta futbolcu diyor. neden? umurlarında değil de ondan.
    siz siz olun kendinizi fazla ciddiye almayın.

    edit : ******
App Store'dan indirin Google Play'den alın